Rejserestriktioner lempet: - Det er en kæmpe lettelse

Den politiske aftale om en gradvis genåbning for rejser åbner for landbrugspraktikanters indrejse i Danmark fra den 21. april. - Det er en kæmpe lettelse, lyder det fra viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Landbrug & Fødevarer er »meget tilfreds« med den nye politiske aftale på Christiansborg om gradvist at genåbne for rejser ind og ud af Danmark, fastslår organisationen.

Med aftalen åbnes der for, at landbrugspraktikanter kan komme til og fra Danmark fra den 21. april. Og det vækker glæde i Landbrug & Fødevarer, selvom restriktionerne for landbrugspraktikanterne på den baggrund forlænges med seks dage.

- Det er en kæmpe lettelse, at regeringen har lempet coronarestriktionerne og åbnet for praktikantordningen i første fase af genåbningen, lyder det fra Lone Andersen, viceformand, Landbrug & Fødevarer.

Uundværlige

- Danske landmænd har siden 3. februar måttet klare sig med færre hænder til samme mængde arbejde, hvilket har lagt et enormt pres på medarbejderne på de berørte bedrifter. Samtidig har flere udenlandske unge måtte omlægge deres uddannelse, da de ikke har kunne gennemføre deres planlagte praktikophold i Danmark, fortæller hun.

Ifølge Lone Andersen indgår praktikanterne på lige fod med øvrige medarbejdere og elever i udførelsen af arbejdet på de danske bedrifter, hvilket gør dem uundværlige.

- Derfor er vi selvfølgelig tilfredse med, at regeringen og Folketingets partier har prioriteret udenlandske praktikanter i genåbningen, siger viceformanden, og fortsætter:

Vil gå i dialog

- På baggrund af genåbningen er det nu afgørende, at praktikanterne rent faktisk har mulighed for at søge om opholdstilladelse og starte deres praktikophold i Danmark hurtigst muligt. Derfor vil Landbrug & Fødevarer gå i dialog med Udlændinge- og integrationsministeriet herunder Styrelsen for International Rekruttering og Integration om at sikre en effektiv sagsbehandling inden den 21. april.

Regeringen har lavet aftalen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

Læs også