Dansk-Finsk maskin-sølvbryllup

I 2017 er det 25 år siden, at Jørgen Jensen fra Sorring Maskinhandel og Gert Jensen fra Hørve Maskinhandel tog til Bauma-messen, med det formål at finde en god minilæsser, som de kunne blive forhandlere af. Her mødte de finske Avant og sød musik opstod.


Både Jørgen og Gert var oprindeligt landmænd, men havde slået sig på maskinhandel med speciale i minilæssere. I München mødte de Risto Käkelä, der året før havde grundlagt Avant Tecno og nu søgte forhandlere til sine solide og driftssikre minilæssere.

De to danske maskinhandlere faldt pladask for de grønne maskiner og sammen indgik de aftale om import og salg under det fælles navn Avant Danmark. ”Vi har ikke fortrudt alliancen med Avant et øjeblik”, fortæller Gert.

-  I de første år var det især kvæg- og pelsdyravlere, der havde stor glæde af de grønne minilæssere, men i dag sælger vi også til anlægsgartnere, entreprenører, hestestutterier, kirkegårde, boligforeninger med flere. Det er virkelig alsidige maskiner, der kan klare lidt af hvert og redskaberne tæller nu over 200 forskellige slags! Det vil sige at den samme maskine kan klare grave-, feje-, muge-, klippe-, løfte-, blande-, fræse-, vande- og snerydningsopgaver – bare for at nævne nogle af redskabsmulighederne. 

Siden starten for 25 år siden har de danske kunder aftaget mere end 5.000 maskiner og 20.000 redskaber.

I 2013 blev et stort showroom i Låsby indviet og hjemmesiden blev tilføjet en webshop, hvor man døgnet rundt kan bestille redskaber og brugsdele. De fleste salg af både maskiner og redskaber sker dog ude hos kunden, når Avant Danmark kommer ud med det relevante udstyr til afprøvning i kundens egne omgivelser.

- Det har været 25 gode år. Vi har et fantastisk samarbejde med finnerne fra Avant, deres ordrebehandling og service er altid i top og de er flinke og hjælpsomme.

Avant Danmarks 25 års jubilæum fejres med et stort Åbent Hus-arrangement i showroomet i Låsby, fredag og lørdag d. 18. og 19. august, begge dage fra kl. 9.00 til kl. 16.00. Adressen er Århusvej 12, 8670 Låsby og der vil begge dage være masser af maskiner, besøg og udstilling fra forskellige leverandører, hoppeborg til børnene og selvfølgelig pølser og fadøl og alle er velkomne.
 

Læs også