Antal konkurser styrtdykker

Antallet af konkurser i landbruget, m.v., er dykket fra 51 i andet kvartal sidste år til 29 i andet kvartal i år, viser tal fra FSR – danske revisorer.

Det er et fald på 43 procent – og det er det største fald blandt brancherne i Danmark på nær Finansiering, ejendomme m.v., der stod for et fald fra 34 til 13 – et fald på 62 procent.

I absolutte tal er antallet af konkurser i landbruget, m.v., dog fortsat væsentligt højere end for otte år siden, i andet kvartal 2009, hvor der var 13 konkurser – det vil sige 16 færre.

Faktisk er landbruget den eneste branche, hvor antallet af konkurser er steget i perioden, viser tallene fra FSR – danske revisorer.

- I forhold til sidste år har landbruget præsteret et relativt stort fald på 43 procent i antallet af konkurser. Den udvikling bryder en ellers kedelig tendens for branchen, der de senere år har oplevet en større stigning i konkurstallet. Den positive udvikling er dog ikke nok til at knække kurven for den hårdt prøvede branche. Selv inklusive faldet i dette kvartal, har landbruget siden 2009 oplevet en samlet stigning i antallet af konkurser i aktive virksomheder på hele 123 procent, siger direktør i eStatistik Kent Nielsen.

Læs også