Overgaard Agro indtager Køge Havn

Overgaard Agro styrker sin position i Østdanmark. Firmaet rykker ind på havnen i Køge og har dermed fire modtagesteder på Sjælland, Lolland-Falster og Møn.

Overgaard Agro har netop overtaget Køge Korns lagerhal med plads til 10.000 tons korn på havnen i Køge.

Det sker ud fra ønsket om at styrke Overgaard Agros position på østlige øer, at man netop har købt den store lagerhal. Samtidig sker det ud fra ønsket om også at have en afdeling længere mod nord i forhold til de øvrige afdelinger Øst for Storebælt – Iselingen ved Vordingborg, i Stege på Møn og i Skjørringe på Falster.

- Med overtagelsen af lagerhallen i Køge mindsker vi yderligere afstanden til mange sjællandske landmænd. Samtidig får vi mulighed for afskibning direkte fra havnen, så vi kun skal håndtere kornet én gang, fortæller agrochef i Overgaard Agro, Claudio Pelsen.

- Det gælder, tilføjer han, om at reducere fragtomkostningerne, for det er bedre at landmændene får fem kroner mere pr. tønde, end at pengene bliver brugt på transport.

Velkendt ansigt

Naturligvis har også den øgede konkurrence grovvarefirmaerne imellem haft betydning for beslutningen om at købe sig ind på Køge Havn.

Således har også Brødr. Ewers og Hornsyld Købmandsgaard inden for de seneste år øget sine aktiviteter på østlige øer. Det er sket med opkøb af allerede eksisterende forretninger.

- 99 procent af handlen er faldet på plads, og vi modtager allerede nu det første korn fra østdanske landmænd i den nye lagerhal, fortæller Claudio Pelsen til LandbrugØst.

I samme moment fortæller han, at det i år er et velkendt ansigt, der på vegne af Overgaard Agro tager imod kornet i Køge, nemlig mangeårige ejer af Køge Korn, Ole Erlandsen.

Fire salgskonsulenter

Til Grovvarenyt oplyser Claudio Pelsen, at Overgaard prøver at have sit eget ståsted.

- Vi køber korn på engrosvilkår, det vil sige, at vi for eksempel køber korn med op til to procents rensesvind uden fradrag, og vi tager heller ikke nogen form for gebyr for analyser. Det er blot to tiltag for at adskille os fra andre på markedet, fortæller Claudio Pelsen.

Overgaard Agro har i dag fire salgskonsulenter på de østlige øer. Rasmus Tanciula dækker Lolland-Falster og Sydsjælland, Thomas Christfort dækker Møn, Kim Flindt, dækker Midt-, Vest- og Østsjælland, mens Ejvind Andersen har ansvaret for Nordsjælland. 

Læs også