Maskinhandler: - En glæde at have årets maskine

Snertinge Maskinforretning i Vestsjælland har et stort produktprogram og tager til stadighed nye opgaver ind, fortæller indehaver Lars B. Pedersen.

Selvom det er høsttid og dermed travlhed for mange, er det som altid en helt rolig og afslappet indehaver af Snertinge Maskinforretning, Lars B. Pedersen, LandbrugØst møder, for at få en maskinsnak og lidt om, hvordan den aktuelle situation er i den vestsjællandske maskinforretning 20 kilometer øst for Kalundborg

- Vi har ikke travlt med høst, men med alt det, der ligger sammen med høsten. Vi oplever jo dagligt landmænd, der af gode grunde har meget travlt med høsten og lige mangler et eller andet til traktor eller vogn. Nogle af dem, tager næsten døren med ind, fordi de har så travlt med høsten.

Når man i Snertinge Maskinforretning ikke selv har så travlt med høsten, skyldes det, at man i dag sælger meget få mejetærskere, hvilket er et bevidst valg.

- Sælger man mejetærskere, kræves også et meget tungt lager samt at man har nogle mennesker, der kommitterer sig netop til det. Samtidig skal man have en stor portefølje, hvilket vi ikke har. Fravalget skete også fordi, vi gik sammen med Deutz-Fahr, der ikke har 35-40 fods mejetærskere i produktprogrammet.

- Vi har dog ikke valgt mejetærskersalget mere fra, end kommer der en kunde og vil købe en, så finder vi naturligvis en løsning. Men vi laver ikke opsøgende salg på mejetærskersiden.

Fjernstyrede maskiner

I dag koncentrerer handlen i Snertinge Maskinforretning sig derfor om salget af Deutz-Fahr traktorer, om MI’ program, hvor ikke mindst Kuhns produkter vejer tungt. Desuden sælges Multivas redskaber, MultiOne læssere og elektronisk udstyr med mere. Endelig skal også nævnes, at man har HCP’s produkter i portefølje.

- Desuden har vi en velindrettet og veludstyret butik, ligesom vi gør meget inden for det grønne områder. Vi har blandt andet leveret specialbyggede traktorer til Fælledparken, ligesom vi har lavet løsninger til asfaltsjak.

- Vi gør os også en del i fjernstyrede maskiner, herunder ikke mindst klippere fra Robocut. Også der vil vi gerne være eksperter, ligesom vi eksempelvis er det på læsserne fra MultiOne.

- Det er primært de lidt større Multi-One læssere, som vi gør os i, forklarer Lars B. Pedersen og nævner i den sammenhæng, at MultiOne findes i såkaldte »rene« modeller, samt i s-modeller, Comfort og All season-modeller.

Et stærkt brand

- Vi har alle MI’s produkter, herunder hele Kuhn porteføljen, da Kuhn er én af dem, der vejer tungt her i huset, og som vi er svært stolte af. Kuhn er et stærkt produkt og med et stærkt brand med hensyn til salg og service. Der er altid en rigtig god opfølgning fra producentens side, hvis vi mangler noget, påpeger Lars B. Pedersen.

For få år siden fik Snertinge Maskinforretning også salget af Multivas produkter – primært til jordbearbejdning.

- Multiva er et lille finsk firma, som har strategi og tankegang, jeg godt kan lide. Man kan ikke få lov at være ansat på fabrikken, uden man har forstand på landbrug og har rødder i landbruget, fortæller Lars B. Pedersen og tilføjer:

- Filosofien er, at man skal have forståelse for det produkt, man arbejder med. Samtidig er man mere innovativ, hvis man ved præcist, hvad produktet skal anvendes til. Multiva laver super stærke produkter og er innovative på mange områder.

Årets maskine 

Hvert år på Agritechnica præsenteres årets maskine inden for en række forskellige kategorier. I 2016 gik en af priserne til Deuz-Fahrs c-shift. Hvad betyder det for jer?

- Det er da med stolthed, at vi forhandler et produkt, der har fået priser, og det er altid rart at vide, at den europæiske landbrugspresse har givet et af vores produkter et skulderklap, fortæller Lars B. Pedersen, der dog ikke mener, at det kaster et større mersalg af sig.

- Når det gælder handel af landbrugsmaskiner, er landbruget mere konservativt i forhold til i bilbranchen. I landbruget har man et handelsmønster, og det bryder man ikke, hvis man ikke er utilfreds. I landbruget vælger man oftest at handle, som »man plejer. Det plejer, vi at gøre, og det gør vi igen«.

- For en virksomhed som vores gælder en høj grad af service. Vi har bevidst valgt produkter fra, som forhandles i eksempelvis Bauhaus og Silvan. Vi skal skille os ud ved den gode service og med meget høj grad af faglighed.

Deler folk og lokaler

Snertinge Maskinforretning har som det fremgår flere interesseområder:

- Vi har brændesalg, brændebixen.dk, hvor vi sælger tørt kløvet brænde pakket i netsække, ligesom vi gennem min søn, Christian, driver en smedevirksomhed, CBP smeden.

- Vi gør meget i smedearbejde og har medarbejdere, der svejser kedler på blandt andet kraftvarmeværker. Vi laver også en del reparationsarbejder på Statoil og Novo, men det kører som nævnt i det andet firma, som min søn står som ejer af, fortæller Lars B. Pedersen og oplyser, at der dog er en vis grad af sammenfald.

- Vi deler lidt folk og nogle lokaler. Vi trækker på hinanden og bruger ledig kapacitet fra hinanden. Det giver en høj grad af fleksibilitet, når vi kan anvende medarbejderne på tværs af virksomhederne, ligesom vi indbyrdes hjælper, hvor der er brug for det.

- Christian er uddannet klejnsmed og har de mange svejsecertifikater, der skal til, så vi blandt andet kan certifikatsvejse de fleste emner, også i rustfrit, ligesom vi kan alusvejse. Vi er samtidig i stand til at lave CE-godkendelser på maskiner.

Skydebaneudstyr

At Lars B. Pedersen hele tiden udvider interesseområdet og sin forretning er nyeste »skud« et fuldgyldigt bevis på.

- For halvandet år siden fik vi agenturet på verdens største producent af skydebaneudstyr, Promatic, der ønskede samarbejde med en professionel servicevirksomhed i Danmark med viden omkring skydning, oplyser Lars B. Pedersen og fortsætter:

- Derfor har vi nu taget Promatics produkter ind og sætter lerduemaskiner op og laver løsninger til events. Vi har således lige solgt nogle løsninger til Ravnsholt og Lykkesholm på Fyn, der skal bruge det til events og lerdueudskydning.

På et afsluttende spørgsmål om den fremtidige struktur i maskinhandlerbranchen siger Lars B. Pedersen:

- Hvis nogen kan fortælle om strukturen i fremtiden, skal jeg gerne fortælle løsninger. Det er svært at lave masterplan for fremtiden i vores branche 

Læs også