Kamufleret kæmpe

På Egeskovs marker har de forbipasserende kunne undre sig over en udefinerbar mejetærsker. Der er tale om en nyhed, som Agco lancerer til Agritechnica-messen i Hannover.

Høsten i Danmark kan være besværlig. Det kan de fleste landmænd sikkert skrive under på, specielt her i år. Men samtidig er der som regel gode udbytter i markerne. Endelig er den danske høst meget varieret, med vidt forskellige afgrøder – lige fra fine frø, forskellige kornsorter, raps og grove hestebønner.
Det er netop disse spændende muligheder, som får alverdens mejetærskerfabrikker til at sende deres testmaskiner hertil, for at få dem afprøvet under maksimal belastning.
- Faktisk er Danmark og New Zealand de mest benyttede testområder, fortæller salgschefen for høstmaskiner hos Agco Danmark, Martin D. Jensen.

På Egeskov

Agco, der markedsfører Massey Ferguson og Fendt mejetærskere, har netop i denne høst en stor ny maskine til sluttest på Egeskov Agro’s marker. Det drejer sig om en 40 fods stormejetærsker fra Agcos italienske fabrik, som har været under udvikling og testet i nu tre sæsoner.
Den vises for første gang frem ved et pressemøde i Italien i næste uge, hvor de nærmere specifikationer vil blive offentliggjort.
MF/Fendt-mejetærskeren lanceres som nyhed på Agritechnica-messen, som foregår i Hannover midt i november.

Læs også