bannerPos

Ny mink-app skal lette papirarbejde

05-09-2017 06:00

Softwarefirmaet Eprint fra Tjæreborg lancerer en ny app til minkavlere på Farmerdag. Den skal afhjælpe papirnusseri i dagligdagen og fungerer både online og offline samt understøtter avlssystemet FurFarm.
– Papirarbejde stjæler ofte tiden fra arbejdet med minkene. Men nu kommer en ny app, som letter kontorarbejdet for avleren og gør vægtregistreringer og pelserikontrol nemmere med et enkelt tryk på mobiltelefon eller tablet. Appen hedder »fur.apps«, og er udviklet af det vestjyske firma, Eprint, fra Tjæreborg, som gør sig i dataopsamling og print og har udviklet løsninger til minkavlere i 25 år.

- Der er så meget, som avlere skal registrere lov- og dyrevelfærdsmæssigt, og de har et hav af papirer. Appen understøtter alle relevante arbejdsopgaver på minkgårdene. Det kan være en gyllelog med geoposition, hvor avlere kan tage et billede med deres mobil eller tablet af flydelaget på gylletanken med automatisk registrering af geoposition, som avleren kan vise til en eventuel kontrol, forklarer indehaver af Eprint, Jesper L. Kristensen.

Firmaet oplever, at landmændene alligevel har deres telefon på sig, og på den måde har værktøjet ved hånden, når ting opstår – og ikke skal ind til computeren og registrere data om aftenen eller i middagspausen.

Ny teknologi 

Appen er ikke, som man kender dem flest, men en ny måde at tænke apps på. I virkeligheden er det flere apps i én, som kan bruges på tværs af mærker og systemer, og som virker, når mobilen eller tabletten er offline og dermed uden for internet- og signaldækning.

- Det kan sammenlignes med en tom container, som man så putter apps ind i. Normalt, når du har en app, skal du først hente den ned og opdatere den løbende. Det undgår vi med fur.apps, da de lanceres inde i appen »Capture on the go«, som kun skal kun installeres én gang. Derefter sørger vi for at installere relevante apps alt efter, hvad landmanden har valgt at abonnere på, forklarer Jesper L. Kristensen.

De første funktioner som fur.apps kan bruges til, er blandt andet vægtregistrering, hvor data efter et tryk på appen kan sendes direkte til systemer hos Kopenhagen Fur eller for eksempel reproduktion til avlssystemer som FurFarm, hvor data automatisk medsendes, og avleren undgår besværlig synkronisering med centrale systemer. Jesper L. Kristensen håber på sigt, at alle registreringer kan samles i et stort fællessystem.

Fur.apps lanceres på Kopenhagen Furs Farmerdag i Messecenter Herning den 8. september, hvor besøgende kan komme og prøve den nye app på Eprints stand. 

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.

Spædgrisediarré kan være en hård nød at knække

Der er ikke tale om en enkeltstående løsning til de besætninger, der oplever udfordringer med tidlig spædgrisediarré. Men svinedyrlæge Kjetil Johansen har positive erfaringer med at se nærmere på de vacciner, der anvendes i forebyggelsen.

- Regeringen er med det her i gang med at nedlægge dansk landbrug

Venstres Erling Bonnesen (V) fortæller, at det virker helt surrealistisk, at regeringen ser ud til at beslutte, at der med de næste vandområdeplaner skal køres med to forskellige målstreger. År 1900 står således til at blive droppet som referenceår for klorofyl, mens man holder fast i år 1900 som referenceår for ålegræs.

Mindre septoria og mere gulrust i vinterhveden

Når den sidste sprøjtning i vinterhvede skal køres, er det vigtigt at være opmærksom på, at der i år er et højt smittetryk fra gulrust, påpeger rådgiver fra Velas.

Sammenligning af økologi og konventionel dyrkning

Effektivt Landbrug bragte tirsdag 19. maj en artikel, hvis overskrift konkluderede: Nærmest ingen forskel mellem økologisk og konventionel planteavl i miljø- og klimapåvirkning. Men passer det virkelig - eller er det en tilsnigelse?
Side 1 af 1851 (37011 artikler)Prev1234567184918501851Next