Ny mink-app skal lette papirarbejde

Softwarefirmaet Eprint fra Tjæreborg lancerer en ny app til minkavlere på Farmerdag. Den skal afhjælpe papirnusseri i dagligdagen og fungerer både online og offline samt understøtter avlssystemet FurFarm.

– Papirarbejde stjæler ofte tiden fra arbejdet med minkene. Men nu kommer en ny app, som letter kontorarbejdet for avleren og gør vægtregistreringer og pelserikontrol nemmere med et enkelt tryk på mobiltelefon eller tablet. Appen hedder »fur.apps«, og er udviklet af det vestjyske firma, Eprint, fra Tjæreborg, som gør sig i dataopsamling og print og har udviklet løsninger til minkavlere i 25 år.

- Der er så meget, som avlere skal registrere lov- og dyrevelfærdsmæssigt, og de har et hav af papirer. Appen understøtter alle relevante arbejdsopgaver på minkgårdene. Det kan være en gyllelog med geoposition, hvor avlere kan tage et billede med deres mobil eller tablet af flydelaget på gylletanken med automatisk registrering af geoposition, som avleren kan vise til en eventuel kontrol, forklarer indehaver af Eprint, Jesper L. Kristensen.

Firmaet oplever, at landmændene alligevel har deres telefon på sig, og på den måde har værktøjet ved hånden, når ting opstår – og ikke skal ind til computeren og registrere data om aftenen eller i middagspausen.

Ny teknologi 

Appen er ikke, som man kender dem flest, men en ny måde at tænke apps på. I virkeligheden er det flere apps i én, som kan bruges på tværs af mærker og systemer, og som virker, når mobilen eller tabletten er offline og dermed uden for internet- og signaldækning.

- Det kan sammenlignes med en tom container, som man så putter apps ind i. Normalt, når du har en app, skal du først hente den ned og opdatere den løbende. Det undgår vi med fur.apps, da de lanceres inde i appen »Capture on the go«, som kun skal kun installeres én gang. Derefter sørger vi for at installere relevante apps alt efter, hvad landmanden har valgt at abonnere på, forklarer Jesper L. Kristensen.

De første funktioner som fur.apps kan bruges til, er blandt andet vægtregistrering, hvor data efter et tryk på appen kan sendes direkte til systemer hos Kopenhagen Fur eller for eksempel reproduktion til avlssystemer som FurFarm, hvor data automatisk medsendes, og avleren undgår besværlig synkronisering med centrale systemer. Jesper L. Kristensen håber på sigt, at alle registreringer kan samles i et stort fællessystem.

Fur.apps lanceres på Kopenhagen Furs Farmerdag i Messecenter Herning den 8. september, hvor besøgende kan komme og prøve den nye app på Eprints stand. 

Læs også