Afrikansk hestepest rammer Danmark onsdag - midlertidigt

Øvelse: Danmark, resten af norden og Baltikum bliver onsdag morgen ramt af den dødelige »African horse sickness«. - Det er heldigvis kun en beredskabsøvelse.

Danmark, resten af Norden og Baltikum bliver onsdag morgen ved arbejdstids begyndelse ramt af den dødelige »African horse sickness«. Heldigvis er der bare tale om en øvelse, der skal teste samarbejdet mellem landene og hos landenes myndigheder.

I Danmark foregår det meste af kriseøvelsen som stabsøvelser ved skrivebordene, men Fødevarestyrelsens veterinærenheder Syd og Nord er i felten for at teste beredskabet.


Myndigheder med flere spiller rollerne

Med på rollelisten i Danmark er DTU Veterinærinstituttet, Seges Hest, Den Danske Dyrlægeforening og Fødevarestyrelsen. Beredskabsstyrelsen er med som observatør i felten. Fra Skandinavien og Baltikum deltager Sverige, Finland, Norge, Island samt Estland, Letland og Litauen.

Enkelte lande kører krisesimulering over flere dage. Her til lands er afrikansk hestepest udryddet ved arbejdsdagens ophør. Det sker, når en mail afblæser krisen med ordet: Endex!

 

Læs også