Carsten Bach: Vi afventer Vildtforvaltningsrådets svar

Selvom regeringspartierne, DF og Socialdemokratiet vil regulere ulve, så afhænger mulighederne af, hvad Vildtforvaltningsrådets ulve-gruppe når frem til i september.

Ulven er ikke nem at narre, og det smitter af på regeringspartiernes samt Dansk Folkeparti og Socialdemokratiets ønske om at ville regulere rovdyret. Før sommerferien gav de klart udtryk for, med Liberal Alliance (LA) i front, og efterfølgende opbakning fra Landbrug & Fødevarer og Bæredygtigt Landbrug, at de efter dokumentation af ulveunger ønskede en hurtig reaktion på ulvens genkomst til den danske fauna.

Læs mere: Miljøstyrelsen: Tilladelse til regulering kan allerede gives

I sidste uge havde miljø-og fødevareordførerne så første møde med ulv på dagsordenen, men Carsten Bach, miljø- og fødevareordfører for LA, forklarer til Effektivt Landbrug, at ministeren (Esben Lunde Larsen, red.) har bedt Vildtforvaltningsrådet drøfte forslaget, og at de blå partier er enige om at afvente rådets svar, inden de gør yderligere:   

- Ulve hører under forvaltningsplanen, og indstillinger om ændringer i den skal igennem Vildtforvaltningsrådet, som har møde i slutningen af september, siger Carsten Bach og tilføjer:

- Processen startes i rådet, og her peger vi som parti på, at formuleringerne i forvaltningsplan for ulv skal være mere konkrete, så landmændene ikke er i tvivl om, hvad de må. Vi forestiller os, at »problemulv« for eksempel skal defineres ud fra et afstandskrav, så hvis man har set ulv ved sin indhegning, så har man mulighed for at skyde den. Jeg håber, at Vildtforvaltningsrådet er enig med mig i, at reglerne skal være tydeligere, siger ordføreren.

Læs mere: L&F ulve-opruster

*Artiklen er en del af flere artikler fra fredagens Effektivt Landbrug om ulve-debatten i Danmark. 

Læs også