Foderlicitation kan give billigere foder

Der er ofte penge at spare ved at sende sit foderindkøb i licitation.

Priserne på de indkøbte fodermidler svinger fra den ene dag til den anden, men også mellem de forskellige firmaer. En del landmænd synes, det er svært at ramme de rigtige tidspunkter og få de rigtige priser. Vi har derfor i mange år lavet udlicitering af foderkøb for en del bedrifter.
KvægXperten har et stærkt netværk og kender både branchen og markedet godt. Vi lytter til flere markedsanalytikere. Derfor har vi i mange år lavet masser af foderhandler og mineraludliciteringer.

Den bedste handel

Vi laver en oversigt over kvantum på de forskellig indkøb, for eksempel sojaskrå, rapskager, roepiller, melasse og korn. Herefter ser vi på, hvor meget der skal købes i hvert kvartal og sender herefter udliciteringsmaterialet til forskellige foderstoffirmaer.
Når vi får priserne retur fra firmaerne sammenlignes de i et regneark, og herefter finder man så de bedste handler. Vi sender besked til det firma, der har den bedste pris, og firmaet sender herefter en kontrakt ud til landmanden.

Sparede 65.000 kroner

Den seneste foderhandel omfattede køb af cirka 100 tons sojaskrå, 300 tons rapskager, 90 tons roepiller og 60 tons melasse. Prisforskellen mellem det dyreste firma og det billigste var 65.000 kroner. Det svarer til en besparelse på 6,3 procent.
Ønsker du, at vi skal hjælpe dig med din næste foderhandel, så kontakt din rådgiver i KvægXperten. Vi fakturerer vores tidsforbrug, så vores arbejde er hurtigt tjent hjem.

Læs også