Overgaard etablerer gødningslager på Næstved Havn

Etablering af et gødningslager på Næstved Havn er et led i Overgaards bestræbelser på at holde håndteringsomkostningerne nede.

Overgaards samarbejde med Næstved Havn er blevet udvidet og omfatter nu også et gødningslager på havnen i den sydsjællandske by, hvor der i forvejen er blevet losset gødning i bigbags til direkte levering hos Overgaards kunder.

- Vi har lejet en 1.000 kvadratmeter stor lagerhal på Næstved Havn, så vi nu kan tage hele skibsladninger af gødning ind. Og får vi brug for det, kan vi leje yderligere lagerplads, siger agrochef hos Overgaard, Claudio Pelsen.

- Næstved Havn har været meget imødekommende overfor os, så vi har opnået en god og fleksibel løsning, påpeger han.

 

Ekstra konkurrencedygtige

- Etableringen af gødningslageret er et led i vore løbende bestræbelser på at håndtere vore varer – i dette tilfælde gødning i bigbags – på den billigst mulige måde, oplyser Claudio Pelsen.

- Når det overhovedet er muligt, bliver gødningen læsset direkte på lastbiler og kørt ud til vore kunder med det samme. Resten lægges ind på vort nye lager til senere levering, fortæller agrochefen videre og tilføjer:

- Det er en fordel, når vi kan køre gødningen direkte ud til vore kunder fra skibet. Dels fordi handelsgødning helst skal flyttes så få gange som muligt, og dels fordi vi på denne måde sparer omkostninger, hvilket gør os ekstra konkurrencedygtige.

Efter etableringen af gødningslageret på Næstved Havn betjener Overgaard nu østdanske landmænd fra havnene i både Næstved, Køge og Vordingborg. Firmaet har desuden et gødningslager ved sit hovedsæde på Overgaard Gods ved Hadsund.

Læs også