Trængsel på de små veje

Knap 100.000 danskere valfartede søndag til den 20. udgave af Åbent Landbrug, hvor 64 bedrifter over hele landet bød indenfor.

Den tredje søndag i september står der hvert år »Åbent Landbrug« i kalenderen hos mange danskere, og i går havde de 64 bedrifter, der åbnede dørene i forbindelse med det landsdækkende arrangement, således et samlet besøgstal på 96.012, hvilket er 8.000 mere end i 2016.

Der blev overalt i landet sparket traktordæk, kørt på halmrutsjebane, klappet kalve, aet kyllinger, hilst på grise og indåndet masser af frisk landluft.

LandbrugØst var naturligvis også til Åbent Landbrug og besøgte på Nordfalster og ved Holbæk to af de bedrifter øst for Storebælt, som for en stund blev »invaderet« af især børnefamilier, der i hobetal benyttede sig af muligheden for at komme på gårdbesøg.

Hos Birgit og Niels Hansen, der har Kirkehøjens Limousine ved Tårup på Nordfalster, var der mulighed for at opleve lidt af hvert, da parret har både kødkvæg, grise, høns, ænder og gæs.

I Nordvestsjælland åbnede Ulla og Johan Dompeling ved Holbæk også stalddørene til deres bedrift, der tæller 125 røde og sortbrogede malkekøer.

Læs mere i LandbrugØst i uge 39, der kommer hjemmesiden fredag den 22. september.

Læs også