Årets juleand får luft under vingerne

Færinger kan igen i år sætte tænderne i lækre juleænder fra Gråsten Fjerkræ

Da et Atlantic Airways fly forleden lettede fra Billund Lufthavn med kurs mod Vagur lufthavnen på Færøerne, var der 128 Gråsten Berberie Gourmet ænder blandt passagererne. Det er ænder som netop er kåret som årets juleand i en stor test gennemført af Morgenavisen Jyllands-Posten.

De 128 ænder befandt sig ganske vist ikke i kabinen, men i frisk slagtet tilstand forsvarligt emballeret og anbragt på en palle i flyets lastrum.
Målet for ændernes flyvetur er slagtermester Jørgen Jørgensen i Mikla Gardur supermarkedet i Torshavn. I forretningen og de 12 tilknyttede butikker står færingerne klar til at afhente årets juleand.

Det er tredje gang, at supermarkedet henter juleanden hos Gråsten Fjerkræ. De to tidligere år er de i frossen tilstand blevet leveret med skib til Torshavn.

-Det er første gang, vi leverer årets juleand med luftfragt til Færøerne, og jeg er naturligvis glad for, at vores ænder også afsættes i den del af rigsfællesskabet, siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen, Gråsten Fjerkræ.
 

Læs også