Hedegaard er klar til et spændende år

Det har handlet om nye afdelinger, en ny fabrik i Kolding og produktnyheder for Hedegaard A/S, der for alvor har indtaget det syd- og sønderjyske område

MØDE Virksomheden Hedegaard A/S har i den grad haft fart på i det syd- og sønderjyske. 2017 blev sluttet af med en række møder for landmænd og kunder, hvor der i Syd- og Sønderjylland blev holdt to møder – i henholdsvis Agerskov og Christiansfeld.

Foruden et tilbageblik på et begivenhedsrigt 2017, blev der især kigget fremad hér ind i 2018.

Kenneth Weber Søbye fra Bayer, kom i sit indlæg om optimering af udbytterne ind på det nye middel Propulse, som man har store forventninger til – ikke mindst som et effektivt middel mod meldug og septoria i korn (hvede, byg). Herefter gennemgik han forskellige behandlingsstrategier med Propulse alene, og i kombination med andre midler.

-  Hestebønner har vores store interesse hos Hedegaard, lød hovedbudskabet fra Torben Føns, der er faglig konsulent hos Hedegaard A/S.
Han noterer sig, at over 16.000 hektar i 2017 blev dyrket med hestebønner, der især har vundet indpas hos svineproducenterne.

Torben Føns ser dog også et stort potentiale for hestebønner hos mælkeproducenterne.

-  Hestebønner kan erstatte sojabønner, konstaterede Torben Føns, der især ser store muligheder omkring hestebønner i forbindelse med produktionen af GMO-fri Arla-mælk, hvor der kræves non-GMO-foder, hvilket kan opnås med hestebønner i stedet for importerede sojabønner.

Og han lægger samtidig ikke skjul på, at man hos Hedegaard også ser et forretningspotentiale i hestebønnerne.

-  Vi prøver hele tiden at finde andre varer og specialproduktioner – bulk-varerne kan de også lave i Polen, konstaterede han.
,
Få styr og overblik over de sprøjtemidler, der står i dunkene på lageret. Fokus på rigtige mængder og nye godkendte midler. Det var blandt budskaberne fra Thomas Ory Nielsen, der er faglig chef, planteavl hos Hedegaard.

I sit indlæg kom han ind på forskellige sprøjtestrategier i kornafgrøder i relation til ukrudt. Og hvordan det nye middel Propulse fint kan indgå i sprøjtninger sammen med kendte produkter som Viverda og Prosaro m.fl.

Store nedbørsmængder har gjort såningen af vintersæd svær og nærmest umulig flere steder. Men er der andre muligheder?

Det var det spørgsmål, som Anders Smedemand Musse, planteavlschef, KHL, stillede i forbindelse med sit indlæg på Hedegaard-mødet på Den Gamle Grænsekro ved Christiansfeld, hvor han var indbudt som gæsteindlægsholder.

Som oplagte alternativer nævnte han afgrøder som havre, hestebønner, hvede og vårbyg. Og blandt de alternative muligheder som blandekorn, hvor en del havre og syv dele korn, udgør afgrøden.

Omkring ukrudtsstrategier i relation til ukrudt, konstaterede Anders Smedemand Musse, at der er mange supergode løsninger.

-  Sprøjtevinduet er stort, konstaterede han.

Godt 100 deltog i mødet i Christiansfeld. Hos Hedegaard vurderer man, at omkring 800 deltog i de i alt otte møder landet over.
 

Læs også