bannerPos

De danske skove vokser

Redaktionen

28-02-2017 09:00
Tilvæksten af træ i de danske skove er stadig større end hugsten, fastslår skovfoged Peder Dammand, der står for de fynske skovdyrkeres afsætning af træ til industrien. Også fra det store flertal af skovdyrkere, som blot har nogle få hektar skov.

- Der har i den seneste sæson været en positiv prisudvikling på træ.

Denne udmelding kommer fra skovfoged Peder Dammand, som gennem de sidste 33 år har været ansat hos Skovdyrkerne på Fyn – i dag Skovdyrkerforeningen Øerne – og som, udover at være rådgiver for et stort antal af foreningens medlemmer med tilsammen over 2.000 ha skov, i de senere år som råtræansvarlig har stået for afsætningen af løvtræ og nåletræ til industrien.

- Jeg laver aftaler med savværker, og jeg koordinerer med kollegaer med hensyn til, hvor træet skal hen, fortæller Peder Dammand. Det kræver en positiv dialog med dem, man handler med. I årets løb er jeg i løbende kontakt med alle vore kunder, og det gælder om at finde den rigtige kunde til det rigtige træ.

Tilvækst

- Den løbende tilvækst af træ i de danske skove er stadig større end hugsten, så den samlede vedmasse i skovene vokser, fortsætter den erfarne skovmand. Men det er vigtigt, at man løbende sørger for at forynge skovene, så der hele tiden er træ af forskellige aldre. Det er vigtigt, at en skov har alle aldersklasser. Hvis træ bliver for gammelt, kan det ikke bruges.

- Der er inden grund til at lade træerne stå og rådne, påpeger Peder Dammand, der mener, at man skal udnytte skoven som produktionsapparat.

- Efter min mening er blandet skov mest fascinerende og med stor biodiversitet. Nogle insekter, svampe og fugle er knyttet til løvtræer og andre til nåletræer.

 

Læs hele artiklen i denne uges tema om skov, natur og jagt i LandbrugFyn.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.

Arla inviterer til kæmpe madfest i Aarhus og København

Tag på bæredygtighedsskattejagt, smag på nye råvarer eller lær at trylle madrester om til lækre måltider, når Arla igen i år afholder årets sjoveste madfestival for børn og barnlige sjæle. Særligt bæredygtige madvaner er på menuen ved dette års Arla Food Fest, der kan opleves i København d. 31. august og i Aarhus fra d. 6.-8. september.

Nord-West-noteringen statisk for 4. uge i træk

For fjerde uge i træk er den tyske Nord-West-notering for smågrise uændret. Og der er ikke meget, der tyder på ændringer fremadrettet.

Vilofoss vækster videre

DLG-koncernens vitamin- og mineralforretning Vilofoss fortsætter med at erobre nye markeder. Nyeste opkøb er belgiske Nutriprof, som er stærke på kvægmineraler og specialprodukter til Benelux-landene.

Japanske universitetsstuderende skal lære om landbrug i Ringkøbing-Skjern

Specialiseret fødevareproduktion, energioptimering og naturbeskyttelse er på programmet, når 24 studerende den kommende uge er på sommeruniversitet i kommunen.

Dyrskuet i Hjørring var igen en succes

Godt 26.000 mennesker besøgte dette års Hjørring Dyrskue, Fødevarer & Frilandsliv, hvor der var flere gode oplevelser både fredag og lørdag.
Side 1 af 1573 (31444 artikler)Prev1234567157115721573Next