bannerPos

Tænk natur og fauna ind i den nye skov

Redaktionen

25-02-2017 08:00
Skovrejsning handler om meget mere end blot at plante ny skov, mener man hos Naturplant, der har stort fokus på naturoplevelse, plantevariation og dyreliv.

Der er mange overvejelser man bør gøre sig i forbindelse med skovrejsning. For hvad er det for en type af skov, der ønskes anlagt? Produktive og økonomiske værdier, biologiske værdier og rekreative værdier.

Hos Naturplant har man skovrejsning som et af sine specialer, og her har projektskovfoged Christian Holm og skovfoged Peter Kjøngerskov flere bud på de ting, man kan og bør overveje i forbindelse med design af en ny skov.

Det kan være skovenge/lysåbne arealer med mulighed for føde til dyreliv, og dermed også jagt.  Herunder etablering af tårne til udsigt og netop jagt. Vand kan integreres i skoven – eksisterende vandhuller kan bevares, og nye etableres. Brede skovbryn med masser af busk-arter som eksempelvis hunderose, hassel, fjeldribs, dunet gedeblad, fuglekirsebær og æble m.fl.

Skoven kan ikke blot tænkes som et spisekammer for de dyr, der lever der. Også mennesker kan nyde godt af de mange spiselige sager, som skoven kan kaste af sig i form af spiselige frugter fra træer og buske, honning, vildt og fisk og husdyr, der bruges til afgræsning i bestemte lysåbne skovnaturtyper.

Foruden at være et spisekammer for mennesker og dyr, byder den varierede skov også på oplevelser og ro for den naturgæst, der besøger skoven blot for at nyde synet af den. Forskellige arter som fuglekirsebær, tjørn, slåen, løn og kornel i skovbryn skaber flotte blomstrede indslag i forår og flotte farver i efteråret.

Og stor variation i planter betyder samtidig stor variation i dyreliv i skoven – herunder masser af sommerfugle og insektarter. Især egeskove har en god evne til at få flere hundrede insektarter, mens bøgeskoven især giver en skovbundsflora med mange mosser, larver og insekter tilknyttet. Desuden er bøgeskoven godt redetræ for rovfugle.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.

Arla inviterer til kæmpe madfest i Aarhus og København

Tag på bæredygtighedsskattejagt, smag på nye råvarer eller lær at trylle madrester om til lækre måltider, når Arla igen i år afholder årets sjoveste madfestival for børn og barnlige sjæle. Særligt bæredygtige madvaner er på menuen ved dette års Arla Food Fest, der kan opleves i København d. 31. august og i Aarhus fra d. 6.-8. september.

Nord-West-noteringen statisk for 4. uge i træk

For fjerde uge i træk er den tyske Nord-West-notering for smågrise uændret. Og der er ikke meget, der tyder på ændringer fremadrettet.

Vilofoss vækster videre

DLG-koncernens vitamin- og mineralforretning Vilofoss fortsætter med at erobre nye markeder. Nyeste opkøb er belgiske Nutriprof, som er stærke på kvægmineraler og specialprodukter til Benelux-landene.

Japanske universitetsstuderende skal lære om landbrug i Ringkøbing-Skjern

Specialiseret fødevareproduktion, energioptimering og naturbeskyttelse er på programmet, når 24 studerende den kommende uge er på sommeruniversitet i kommunen.

Dyrskuet i Hjørring var igen en succes

Godt 26.000 mennesker besøgte dette års Hjørring Dyrskue, Fødevarer & Frilandsliv, hvor der var flere gode oplevelser både fredag og lørdag.
Side 1 af 1573 (31444 artikler)Prev1234567157115721573Next