Tænk natur og fauna ind i den nye skov

Redaktionen 25-02-2017 08:00:00
Skovrejsning handler om meget mere end blot at plante ny skov, mener man hos Naturplant, der har stort fokus på naturoplevelse, plantevariation og dyreliv.

Der er mange overvejelser man bør gøre sig i forbindelse med skovrejsning. For hvad er det for en type af skov, der ønskes anlagt? Produktive og økonomiske værdier, biologiske værdier og rekreative værdier.

Hos Naturplant har man skovrejsning som et af sine specialer, og her har projektskovfoged Christian Holm og skovfoged Peter Kjøngerskov flere bud på de ting, man kan og bør overveje i forbindelse med design af en ny skov.

Det kan være skovenge/lysåbne arealer med mulighed for føde til dyreliv, og dermed også jagt.  Herunder etablering af tårne til udsigt og netop jagt. Vand kan integreres i skoven – eksisterende vandhuller kan bevares, og nye etableres. Brede skovbryn med masser af busk-arter som eksempelvis hunderose, hassel, fjeldribs, dunet gedeblad, fuglekirsebær og æble m.fl.

Skoven kan ikke blot tænkes som et spisekammer for de dyr, der lever der. Også mennesker kan nyde godt af de mange spiselige sager, som skoven kan kaste af sig i form af spiselige frugter fra træer og buske, honning, vildt og fisk og husdyr, der bruges til afgræsning i bestemte lysåbne skovnaturtyper.

Foruden at være et spisekammer for mennesker og dyr, byder den varierede skov også på oplevelser og ro for den naturgæst, der besøger skoven blot for at nyde synet af den. Forskellige arter som fuglekirsebær, tjørn, slåen, løn og kornel i skovbryn skaber flotte blomstrede indslag i forår og flotte farver i efteråret.

Og stor variation i planter betyder samtidig stor variation i dyreliv i skoven – herunder masser af sommerfugle og insektarter. Især egeskove har en god evne til at få flere hundrede insektarter, mens bøgeskoven især giver en skovbundsflora med mange mosser, larver og insekter tilknyttet. Desuden er bøgeskoven godt redetræ for rovfugle.

Moderat tildeling af kvælstof giver ensartet afgrøde

17-01-2019 10:00:00

For lille kvælstoftildeling giver vinterrapsen dårlig konkurrenceevne over for ukrudtet, for stor kvælstoftildeling øger risikoen for udvintring. Landskonsulent anbefaler en løsning lige imellem.


Kend dine samlede fremstillingsudgifter for hver enkelt afgrøde

17-01-2019 09:30:45

LandboThy har udviklet et nyt beregningskoncept til at nå frem til de præcise fremstillingsomkostninger. – Nye traktorer og maskiner kan give en masse data. Nu er udfordringen at fordele og handle på disse, lyder det fra LandboThy.


Anklage: Landbrug & Fødevarer syltede kampagne

17-01-2019 09:00:16

Svineproducenter anklager Landbrug & Fødevarer for, at kampagne er havnet i en syltekrukke. Erik Larsen er dog ikke enig i den påstand.


Ambitiøse brødre går efter et nulpunkt på 2 kroner og minimum 20 procent i afkast

17-01-2019 08:30:10

Med imponerende resultater i bagagen driver brødrene Sudergaard en kvægejendom i Himmerland, som var det deres egen. Med et ungt gåpåmod, vilje og hårdt arbejde er et nulpunkt på 2 kroner og et afkast på minimum 20 procent på ingen måder urealistisk for dem.


Øget interesse for mobile produktionsanlæg

17-01-2019 08:00:58

Under NutriFair sætter Effektivt Landbrug sammen med Økologisk Landsforening fokus på økologi. Det sker på avisens lounge-område. I går var mobile anlæg til frilandsproduktion blandt andet i fokus.


Leje er vejen til selveje for to brødre på 22 og 24 år

17-01-2019 08:00:32

Brødrene Sudergaard på henholdsvis 22 og 24 år har siden november drevet en kvægejendom i Gedsted i Himmerland. I spidsen står to investorer, som brødrene lejer ejendommen af de næste fem år. Herefter har de købspligt og kan kalde sig selvstændige mælkeproducenter.


- Jeg er den, der er allermest ked af, at det er sket

17-01-2019 08:00:22

Erik Larsen forsvarede i går atter etableringen af DanBred på Danske Svineproducenters generalforsamling.


Formand trækker sig

17-01-2019 07:40:15

Efter blot et år på formandsposten har Torben Hauskov valgt at stoppe som Danske Svineproducenters formand.


Voldsomt vejr i 17 og 18 kan faktisk gavne hvedeforædling

17-01-2019 07:36:37

Der er stigende bekymring for, at hvede i fremtiden ikke vil kunne klare det stadigt mere uforudsigelige vejr. Men faktisk har de sidste to års vejrekstremer gavnet forædlingen af hvede, forklarer Jeppe R. Andersen, der er leder af planteforædling hos Nordic Seed.


Firma vil levere en løsning på fosforkvoten

17-01-2019 07:30:18

Bionutria melder sig på banen med en mulig løsning på at få samme udbytte ud af majsdyrkningen med markant mindre forbrug af fosfor.


- Der er næsten kun fordele, men stadig nogle udfordringer med biogassen

17-01-2019 07:15:32

Ifølge chefredaktøren for Bioenergi Magasinet er det en meget spændende tid indenfor bioenergi. Og landmænd kan blive klogere på mange ting på årets NutriFair. Men for at det hele skal gå op i en højere enhed mangler lige det sidste med hensyn til halmen.


- Nogle tror, at landmænd altid har en bagtanke med alt

17-01-2019 07:00:46

Selvom man står bag et af landets allerførste biogasanlæg, så kan man stadig godt suge ny viden til sig.


Med i BNBO-aftale trods modstand - Landmændene fik mere ud af, at jeg sad med ved bordet

17-01-2019 07:00:15

Dansk Folkepartis fødevareordfører Lise Bech har tidligere været erklæret modstander af sprøjteforbud i BNBO. Alligevel var hun og Dansk Folkeparti med i den aftale, som blev præsenteret i fredags.


De blå traktorer toppede igen

17-01-2019 07:00:02

New Holland har igen i år placeret sig som Danmarks mest solgte traktormærke for 2018 og med John Deere lige i hælene.


Mælkeprisen kan stadig falde 10 procent

16-01-2019 15:35:42

Efter en pæn prisstigning i løbet af forår og sommer, har mælkeprisen oplevet et større tilbagefald siden november måned. Det peger mod en yderligere svækkelse af mælkeprisen, men potentialet i nedadgående retning er dog samtidig forholdsvis begrænset.


Branchens vagthund har lagt linjen

16-01-2019 14:30:52

Jeg synes, at Landsforeningen i 2018 har formået at søge tilbage til rødderne. Jeg mener, at branchens vagthund fra staldgangen har fået en mere markant stemme, og det glæder mig rigtigt meget, lød det fra formand Torben Hauskov.


Nutrifair: Skab netværk og få ny viden i januar

10-12-2018 10:50:51

Der er mange gode grunde til at besøge Nutrifair. Hør både svineproducent Claus Bruun Jørgensen og kvægavler Rick van Heesch fortælle om, hvorfor du også bør dukke op i Fredericia den 16. og 17. januar.


Side 1 af 1434 (28672 artikler)Prev1234567143214331434Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer