bannerPos

Mange vil rejse skov

Redaktionen

13-04-2017 08:00
Herlighedsværdi, mere natur og lukrative tilskudsmuligheder får både produktionslandmænd og hobbylandmænd til at interessere sig for skovrejsning, påpeger skovfoged hos Skovdyrkerforeningen Øerne.

Tilbage i 1989 besluttede Folketinget, at arealet af skov inden år 2100 skal være dobbelt så stort – det vil sige et skovareal på knap 1.100.000 hektar eller cirka 25 procent af Danmarks areal.

Det bliver i sagens natur en lang proces gennem flere generationer, men opfyldelsen af dette ambitiøse mål er på rette vej. Det vidner den aktuelle interesse for skovrejsning om, blandt andet takket være lukrative tilskudsordninger, som er i nærheden af at dække etableringsomkostningerne.

Men også til opfyldelsen af kravene om kvælstofreduktion i jorden er skovrejsning et effektivt virkemiddel, og derfor nyder det opbakning fra politisk og miljømæssigt hold.

 Forbedrede ordninger

Gennem de seneste år er tilskudsordningerne løbende blevet forbedret, netop for at animere flere lodsejere til at plante ny skov.

Både i indeværende sæson og ved den kommende ansøgningsrunde, som starter 1. juli i år, kan der opnås 32.000 kroner i tilskud pr. hektar til etablering af løvskov og skovbryn. Dertil kommer også tilskud til hegn og andre fordele i forhold til tidligere ordninger. Det er således ikke længere nødvendigt, at ejendommen er placeret i kommunalt udpeget skovrejsningsområde, og hvad der er nok så vigtigt, hektarstøtten til jorden fra EU bevares uden bagkant.

Hvor kravet tidligere som hovedregel var et areal på mindst fem hektar, kan man nu nøjes med to hektar landbrugsjord for at hente tilskud.

- Derfor er interessen stor for skovrejsning i disse år. Sidste år var puljen på 10 millioner kroner, og med det store antal ansøgninger blev den hævet til 40 millioner, så næsten alle har fået tilskud. I år er den på 35 millioner kroner, så måske bliver der ikke nok til alle, hvis den ikke igen hæves, forudser skovfoged Stefan Petersen, der hos Skovdyrkerforeningen Øerne med udgangspunkt fra kontoret i Vissenbjerg er ansvarlig for skovrejsningsområdet.

Læs mere om skovrejsning i LandbrugFyn efter påske. Men se allerede avisen fra i dag her på hjemmesiden.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.

Arla inviterer til kæmpe madfest i Aarhus og København

Tag på bæredygtighedsskattejagt, smag på nye råvarer eller lær at trylle madrester om til lækre måltider, når Arla igen i år afholder årets sjoveste madfestival for børn og barnlige sjæle. Særligt bæredygtige madvaner er på menuen ved dette års Arla Food Fest, der kan opleves i København d. 31. august og i Aarhus fra d. 6.-8. september.

Nord-West-noteringen statisk for 4. uge i træk

For fjerde uge i træk er den tyske Nord-West-notering for smågrise uændret. Og der er ikke meget, der tyder på ændringer fremadrettet.

Vilofoss vækster videre

DLG-koncernens vitamin- og mineralforretning Vilofoss fortsætter med at erobre nye markeder. Nyeste opkøb er belgiske Nutriprof, som er stærke på kvægmineraler og specialprodukter til Benelux-landene.

Japanske universitetsstuderende skal lære om landbrug i Ringkøbing-Skjern

Specialiseret fødevareproduktion, energioptimering og naturbeskyttelse er på programmet, når 24 studerende den kommende uge er på sommeruniversitet i kommunen.

Dyrskuet i Hjørring var igen en succes

Godt 26.000 mennesker besøgte dette års Hjørring Dyrskue, Fødevarer & Frilandsliv, hvor der var flere gode oplevelser både fredag og lørdag.
Side 1 af 1573 (31444 artikler)Prev1234567157115721573Next