Fra kvæg til heste

Tidligere kvæggård skal fremover huse den lokale rideklub

Hidtil har der gået kvæg på Uddegaard på Kvie Søvej 5 mellem Ansager og Skovlund, men de er ude og vender ikke tilbage. Væk er også det inventar, der har gjort det muligt at drive mælkeproduktion på adressen.

Inventar, der den kommende tid skal erstattes af hestebokse, da adressen fremover bliver hjemsted for den lokale rideklub i Ansager, RIKA.

Hestene kommer dog allerede nu ved månedsskiftet, hvor klubben har lejet bygningerne i foreløbig 20 år af Knud Tøstesen. Græsmarkerne er klar, og vi går ind i den varme periode, så hestene har mulighed for at gå ude, inden det bliver efterår og vinter igen.

I mellemtiden er en lang række frivillige i fuld gang med det store arbejde med at omdanne bygningerne og området til det nye hjemsted for RIKA.

En klub, der pludselig blev hjemløs, da det ikke var muligt at forlænge lejeaftalen med de nye ejere af deres hidtidige adresse, og i halvandet år har der været uvished om klubbens fremtid.

- Nogle troede nok, klubben ville lukke, men de kan tro om igen. Vi skal have klubben op at stå herude, lyder det fra Flemming Nørskov, der er en af mange frivillige, der lægger masser af timer i arbejdet med at bygge gården om.

Han valgte endog at tage fri de tre dage før påske alene for at kunne yde en hjælpende hånd til glæde for klubben. I øjeblikket har han ellers intet med klubben at gøre, men snart vender hans datter – og hest - tilbage fra efterskole og skal igen bruge tiden i RIKA.

Derfor bruger han gerne fridage og weekender på at yde en indsats for hestefolket og hestene, og hans indsats er af den hårde slags. Han skal bryde betonen ned i den ene stald, hvor der skal laves hestebokse, mens der i den anden stald skal etableres ridestald.

Til dagligt arbejder han hos entreprenør Svend B. Thomsen A/S i Varde, og det kan ses på reklamen på de maskiner, der er i gang.

- Jeg har nogle fantastiske chefer, der sagde ja, da jeg spurgte, om jeg kunne låne maskinerne til arbejdet herude. Det er så deres måde at sponsere projektet på, fortæller Flemming Nørskov om projektet, hvor mange rækker en hjælpende hånd.

- Vi er heldigvis mange, der hjælper her og brænder for det. Vi kan gøre en forskel, og der er næppe tvivl om, at mange vil være stolte, når klubbens nye faciliteter står klar, vurderer Flemming Nørskov, der glæder sig over at være med og den gode stemning, der er på stedet.

Læs også