DLF styrker sin markedsplatform i Nordamerika

DLF har via sit canadiske koncernselskab lavet en hensigtserklæring om køb af Moore Seeds, der er et frøproduktionsselskab med base i DeBolt, Alberta, Canada. Købet forventes endeligt underskrevet til juli 2017.

DLF overtog i 2013 det nordamerikanske frøselskab Pickseed med afdelinger i Canada og USA og udbygger nu sin nordamerikanske platform med købet af Moore Seeds.

-Peace River området i Alberta er Canadas største frøproduktionsområde og strategisk vigtigt for forsyningen til det nordamerikanske marked, siger Christian Høegh-Andersen, bestyrelsesformand i DLF.
-Med Moore Seeds udbygger vi vores produktionsbase og konsoliderer den positive driftsøkonomiske udvikling på det amerikanske kontinent, som vi har oplevet de senere år.  

 Truels Damsgaard, adm. direktør i DLF, ser også frem til gode synergier i det kommende opkøb.

-Moore Seeds er et velrenommeret og veldrevet selskab med en solid position i det vestlige Canada. Selskabet udgør et godt match med DLF Pickseed og vil forstærke vores position i Nordamerika. Med Moore Seeds får vi en bredere adgang til frøproduktion af eksempelvis timote, der sammen med rødsvingel og alm. rajgræs er de største græsfrøafgrøder i Canada. 

Moore Seeds blev etableret i 1988 og har de seneste 10 år været ejet og ledet af Raymond Walker. Produktionen af kløver- og græsfrø afsættes primært på det nordamerikanske kontinent, men virksomheden har også oversøisk eksport af timote. Moore Seeds omsætter for omkring 100 mio. kr.

Læs også