Salg i små og mellemstore (land)brug

Det er blevet nemmere at sælge de små og mellemstore landejendomme, oplever mæglere fra Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen Landbrug.

»Solgt«. Det klistermærke sætter ejendomsmæglerne Anders Buhl Christensen og Mogens Olesen Damm oftere og oftere på salgs-skiltene ved landejendommene.


Det er især de mindre og mellemstore ejendomme på 40-100 hektar, der er nemme at omsætte. Jorden sælges til sammenlægning med et landbrug, mens bygninger og stuehus sælges til nogen, der gerne vil flytte på landet.


- Der er et rigtigt positivt boligmarked lige nu, og med stigende priser på boliger i de store byer er der flere og flere, der gerne vil på landet at bo, siger Anders Buhl Christensen.
Og jorden er nem at komme af med. I det område, hvor ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen opererer, er der flere forskellige typer af investorer, der har købt jord op. Blandt andet andre store landbrug, en tysk investor og andre professionelle investorer.


Det betyder, at jordpriserne, afhængig af bonitet og beliggenhed, ligger på 100.000-200.000 kroner pr. hektar.

Hop på vognen nu


Ejendomsmægleren råder til, at sælgere med de små og mellemstore ejendomme kommer med på vognen nu. Venter man for længe, kan markedet bliver oversvømmet af den type ejendomme, vurderer han.


Der kan være et sted mellem 3.000 og 5.000 ejendomme i den størrelsesorden på vej til salg.


- Der er en stor pulje af ejendomme i den størrelse, og når den kommer på markedet, bliver det ikke nemmere at sælge. Man skal udnytte det positive boligmarked, der er nu, siger Anders Buhl Christensen.

Muligheder for
produktionslandbrug


Ligeså hurtigt, som de mindre ejendomme omsættes, går det ikke med de store produktionslandbrug.


Men der er muligheder for interesserede unge, oplyser ejendomsmægler Mogens Olesen Damm, der netop er i gang med en handel med en minkfarm.


- Vi skal bare have nogle investorer parret sammen med de unge, eller sælger skal være medfinansierende, siger Mogens Olesen Damm.


Dog skal de unge landmænd ikke sætte næsen op efter de helt store ejendomme i størrelsen 500 køer eller 2.000 søer til 60-120 millioner kroner.
- Det er nogle meget svære ejendomme at hoppe ind i for en ung, siger han.

Læs også