Kartoffelmester fra Vojens

Forleden afgjorde Danmarks Kartoffel Råd – en uge senere end sidste år – det officielle danske mesterskab i dyrkning af kartofler på friland.

Vinderen blev Jan Bangert fra Vojens. Trods det kolde vejrlig på dagen gravede dommerne ikke mindre end 4.244 gram Solist-kartofler op på syv udvalgte planter blandt de krævede mindst 40 kartoffelplanter. Det var hele 1.712 gram mere, end DM 2016 blev vundet med.

På andenpladsen kom sidste års nummer to, Regner Madsen fra Helnæs, med 2.547 gram, og nummer tre blev Dorthe Ø. Christensen, Bogense, med 2.414 gram.

Ud over en vandrepokal til danmarksmesteren var der pengepræmier til DM's tre bedst placerede. Danmarksmesteren modtog 4.000 kroner, andenpræmien var 1.500 kroner, og til nummer tre var der 1.000 kroner.

Efter kåring af danmarksmesteren blev vinderkartoflerne traditionen tro bragt til den kongelige familie, som for tiden opholder sig på Fredensborg Slot. Ved de tidligere 18 danmarksmesterskaber var det PostDanmark, der stod for leveringen af de kongelige kartofler. Men i år havde Bladkompagniet meldt sig som afløser til  opgaven.

Læs også