Claas bygger et nyt testcenter

Claas udvider sine testmuligheder og udviklingen af landbrugsmaskiner ved at bygge et nyt testcenter, som skal stå færdigt i efteråret 2018.

- Vi vil lade vores testlaboratorier i Harsewinkel indgå i en højere enhed med det nye testcenter. Det kan gøre det muligt for os at udvide vores kapacitet samtidig med, at vi i højere grad bliver uafhængige af testmulighederne i marken i forbindelse med høstsæsonen, siger Oliver Westphal, chef for kvalitet og sikkerhed på Claas.

På testcentret vil det blive muligt at simulere en bred række af klimavariationer, som er tilpasset høstbetingelser i hele verden. Simulationerne kan hjælpe ingeniørerne til – på et tidligt tidspunkt i udviklingsprocessen – at udvikle og tilpasse maskinerne, så de tilpasses forskellige behov og bliver pålidelige i brug.

15 millioner euro

Når testcentret står færdigt, skal det kunne teste komponenter til mejetærskere, finsnittere og traktorer.

Centret kommer til at leve op til det nyeste og mest moderne, der findes, også hvad energiforbrug angår.

Planen er for eksempel også, at de nye maskiner skal udstyres med et varmesystem, som kan køle om sommeren og opvarme kabinen om vinteren.

Investeringen lyder på over 15 millioner euro. Centrets grundareal bliver på cirka 8.000 kvadratmeter. Det skal blandt andet indeholde mere end 200 arbejdsstationer til testingeniører og udviklere.

Læs også