Tidligere LEGO chef bliver ny adm. direktør hos Økologisk Landsforening

Økologerne har fundet deres nye adm. direktør. Det bliver tidligere LEGO direktør Helle Borup Friberg, som tiltræder stillingen d. 1. september.

For at videreudvikle Danmarks førerposition inden for økologi har Økologisk Landsforening udvidet direktionen med en ny adm. direktør. Hun hedder Helle Borup Friberg, er 46 år, og har haft flere chefstillinger i LEGO. 

-Både økologi og Økologisk Landsforening er i en rivende udvikling. Vi har fundet en ny leder, der sammen med et stærkt lederhold kan geare organisationen til at tage økologi til et nyt niveau - både i samfundet, i markedet og som medlemsorganisation. Vores medlemmer driver økologi frem, og vi vil støtte dem i deres arbejde med at skabe mere og bedre økologi, siger Per Kølster, formand i Økologisk Landsforening - Danmarks forening af økologiske landmænd, forbrugere, madprofessionelle og virksomheder - og fortsætter: 

- Helle er en erfaren og motiverende leder, der kommer fra en virksomhedskultur, som skaber innovation, både internt og i partnerskaber. Helle kan videreudvikle vores forening og det samspil med medlemmer og samfundet, der skal løfte økologi i Danmark og udbygge positionen som verdens førende økologi-nation, siger Per Kølster. 

Brænder for god ledelse, forretningsudvikling og innovation

Helle Borup Friberg glæder sig meget til at komme i gang med opgaven og udtaler: 

- Økologisk Landsforenings vision om en verden, der tænker og handler økologisk, ligger mit hjerte meget nært. Fagligt brænder jeg for god ledelse, forretningsudvikling og innovation, og med min nye rolle får jeg mulighed for at kombinere en spændende ledelsesmæssig opgave med muligheden for at gøre en forskel for vores fælles fremtid i tæt samarbejde med et netværk af passionerede medlemmer. Økologisk Landsforening favner bredt, og medarbejderne repræsenterer en stærk faglig vidensbase. Derfor ser jeg frem til at understøtte foreningen i at realisere økologiens fulde potentiale samt styrke den positive påvirkning, som organisationen og de enkelte medlemmer har udøvet igennem det flotte arbejde hidtil. 

- Et fantastisk match for os

Helle Borup Friberg er tidligere leder i LEGO’s New Business Group samt Head of Operations and Digital Platform hos LEGO Education, som udvikler fysiske og digitale læringsløsninger til børn og indgår i partnerskaber med uddannelsesinstitutioner og undervisningsministerier i hele verden. Dertil bringer den nye administrerende direktør tolv års erfaring med ledelse, produktudvikling og salg i Norden, USA, Tyskland, England og Asien med sig. 

- Helle har erfaring med forretningsudvikling og stærkt innovationssamarbejde både med samfundet, brugerne og i hele produktionskæden, noget som vores forening har unikke muligheder for at udnytte, fordi vores medlemsgrupper og kompetencer dækker fra jord til bord. Mange løsninger for økologi og bæredygtighed – såvel miljømæssigt som økonomisk - findes netop i dette samspil, siger Per Kølster, og slutter: 

-Helle har også det stærke personlige engagement og den åbenhed og samarbejdslyst, der har kendetegnet økologer og foreningens tilgang til udvikling af økologi. Hun er et fantastisk match for os. 

Foreningens direktion omfatter udover Helle Borup Friberg den nuværende direktør Paul Holmbeck og sekretariatschef Torben Lauridsen.

Læs også