Innovativ investering på Dalum

En donation på 3,9 millioner kroner fra Fruervadgårds Mindelegat har gjort det muligt for Dalum Landbrugsskole at opføre en ny bygning, som skal booste elevernes evne til at tænke innovativt. I tirsdags kunne Odenses by- og kulturrådmand Jane Jegind, bestyrelsesformand gårdejer Jens Jacobsen, Øster Hæsinge, og forstander Jens Munk Kruse, tage de første spadestik til det nye innovationshus.


Det ca. 300 m2 store og godt 6 meter høje innovationshus opføres som en tilbygning til landbrugsskolens afdeling i Odense – ud mod Odensevej.


Forstander Jens Munk Kruse bød velkommen til de mange fremmødte – skolefolk, håndværkere og rådgivere. Og han fortsatte: - Det har været noget af en rejse, fra vi begyndte at søge midler og til i dag. Der har været videreudviklet på ideerne. De unge er innovative, og ideerne ligefrem bobler og skyder op af jorden. Huset vil være til gavn og glæde for den fremtidige ungdom i landbruget. Men vi siger stadig ligesom skolens første forstander: Aldrig færdig, men altid på vej.


Rådmand Jane Jegind fandt det enormt positivt, at landbrugsskolen laver et innovationshus. – I uddanner nogle af de mest innovative mennesker, understregede hun. Fødevarebranchen er vigtig, og det hele starter og slutter med, at vi har nogle landmænd, som er innovative og produktive.


Bestyrelsesformand Jens Jacobsen takkede for donationen: - Den har gjort det muligt at lave dette innovationshus, så Dalum Landbrugsskole fortsat kan være landets førende innovative landbrugsskole.


Læs også