Højt niveau giver højt humør i Hobro

Mens vejret betød lidt lavere besøgstal, glædede dommerne sig over kvaliteten af dyrene.

Med 4.529 gæster manglede man 300 i at nå sidste års besøgstal ved Hobro Dyrskue.

Vejret taget i betragtning var dyrskuets sekretær, Flemming Floor Jensen fra Agri Nord, dog godt tilfreds.

- Som vejret artede sig, kan vi vist ikke tillade os at være utilfredse. Det var en god dag, som også blev afsluttet på positiv vis med en god fest. Og for dyrenes vedkommende var vejret ikke noget problem. Hellere det her end for meget varme konstaterer sekretæren, som kunne se himlen åbne for sluserne, bedst som køerne blev trukket ind i ringen for at blive bedømt. Dog ikke af dimensioner som i 2015, hvor dyrskuet mere eller mindre regnede væk.

Våde haler og mudrede klove satte da heller ingen dæmper på bedømmelserne, som endnu engang viste, at Hobro Dyrskue er garant for højt niveau.

Hele fire køer ved skuet fik 24 point – den højeste udmærkelse, mens bundniveauet også var flot.

- Vi er stolte over, at niveauet endnu engang var rigtig højt. Flere dommere har sagt, at niveauet er højere end på mange andre dyrskuer – og nogle mente endda, at det var højere end på Landsskuet. Det betyder meget for os. Det er en stor cadeau til fagligheden, og viser, at Hobro Dyrskue stadig er mere dyrskue end byfest, som det er blevet til mange andre steder, siger Flemming Floor Jensen.

Årets topscorer på dommernes liste var Oluf Bøgh fra Stenild, som gjorde rent bord hos Holstein-køerne med både bedste ældre- og yngre ko samt bedste besætningsgruppe. Desuden kom to af de fire 24 points-køer også fra gården i Stenild. 

Læs også