Ny intelligent trailersprøjte fra Amazone

På Agritechnica-udstillingen i november præsenterer Amazone en helt ny trailersprøjte, UX 01, der er udstyret med en ny dyseteknik, som gør det muligt at skrue op og ned for mængden i dyserne, når sprøjten kører i kurver i marken.

Amazone lancerer nu en helt ny intelligent trailersprøjte, UX 01 Super, med den nye Super-L2 bom, som leveres fra 27 til 40 meters arbejdsbredde.

Tankkapaciteten på de nye Amazone trailersprøjter er 4.200, 5.200 og 6.200 liter og med den nye SwingStop Pro teknik, har den nye trailersprøjte også opnået en sølvmedalje ved dette års Agritechnica-udstilling.

- UX 01 trailersprøjten kan leveres med det helt nye SwingStop Pro system, der gør det muligt at tilpasse væskemængden, når sprøjten kører i kurver på marken.

- Ved kørsel omkring eksempelvis elmaster i marken, sker der en acceleration på den del af bommen, der vender udad i kurven, ligesom der tilsvarende sker en deceleration ind mod masten, man drejer omkring. Jo bredere bommen er, jo større udfordringer giver det i mængden af midler, som sprøjtes ud på planterne. Det har Amazone løst med den nye SwingStop Pro teknik, forklarer Anders Clemmensen, salgs- og produktchef for Amazone, Brøns Maskinforretning.

- Vores kunder bruger flere minimidler i dag end tidligere og det betyder, at det er utrolig vigtigt, at midlerne bliver sprøjtet nøjagtigt ud på planterne og i de rigtige mængder, og det er uanset, om sprøjten drejer rundt i kurver eller ej, siger salgs- og produktchefen.

Nem betjening

Brøns Maskinforretning, der er importør af Amazone i Danmark, regner med, at det nye SwingStop Pro system bliver en succes for deres kunder i Danmark.

- Det danske marked efterspørger normalt højteknologiske produkter og vi bliver ofte spurgt af Amazone, om vi vil teste nye produkter sammen med vores danske kunder, siger Anders Clemmensen.

- Den nye Amazone UX 01 trailersprøjte er nem at betjene og vedligeholde og Amazone har virkelig tænkt piloten med ind i maskinen, både hvad angår betjening og komfort, forklarer han.

Læs også