Flere danske fødevarer til Japan

I denne uge bliver Japan indtaget af danske fødevarer og dansk livsstil. Et større eksportfremstød med deltagelse fra Kongehuset, erhvervsorganisationer og fire ministerier skal promovere danske produkter.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen står sammen med Kronprinsparret og tre andre ministre i spidsen for en større erhvervsdelegation i denne uge. Besøget i Japan skal promovere danske fødevarer og føre til flere danske fødevarer på japanske supermarkedshylder.

- Japan er et kæmpe marked for dansk fødevareeksport og har været det igennem mange år. De gode og langvarige relationer mellem Japan og Danmark har været meget vigtige for fødevareeksporten, og der er stadig masser af potentiale i Japan for danske virksomheder. Særligt i lyset af, at EU og Japan for nyligt har indgået en frihandelsaftale, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Vil øge dansk eksport

Aftalen forventes at træde endelig i kraft i 2019 og vurderes at kunne øge dansk eksport til Japan med op til 70 procent.

Lunde Larsen skal blandt andet deltage i en rundbordsdiskussion om, hvordan danske virksomheder kan levere ingredienser såsom enzymer, vitaminer og mineraler til en bæredygtig produktion i for eksempel fødevaresektoren.

PR-event om fødevarer og design

- I Danmark er vi gode til at udvikle nye ingredienser og innovative produkter, som kan sikre, at vi udnytter alle proteiner i fødevarerne og mindsker ressourcespildet. Hvis vi kan eksportere den danske opskrift på, hvordan fremtidens fødevarer kan udvikles, kan det både være godt for miljøet og for danske arbejdspladser, siger Esben Lunde Larsen.

Herudover deltager ministeren sammen med D.K.H. Kronprinseparret ved et PR-event om fødevarer og design. Ministeren besøger også en af Japans største fødevarevirksomheder Kewpie, hvor H.K.H Kronprins Frederik indvier ny produktionslinje med dansk udstyr.

Læs også