Generationsskifte hos HCP Nordic

De seneste to år har Johan Prior Knock varetaget jobbet som administrerende direktør i HCP. Nu overtager firmaets hidtidige salgsdirektør Lars Wear posten, og samtidigt udnævnes firmaets økonomichef Jesper Hansen til økonomidirektør.

Da Johan Prior Knock gik fra formandsposten i HCP Nordics bestyrelse til adm. direktør, var det meningen, at han skulle tage vagten i en kort periode, indtil der dengang var fundet en ny direktør. Det blev imidlertid til mere end to år på posten, og skal der sættes en overskrift på perioden, må det være ”forandringsledelse”. 
- Vi har gennemført en række tiltag de seneste 2 år, som har styrket HCP, og der er sat andre tiltag i søen, som vi endnu ikke har set effekten af. Der er stadig meget, der skal gøres, og man kan altid diskutere timingen for et ledelsesskifte, men vi har nu sat en klar retning for HCP Nordic, som jeg sammen med den nye ledelse aktivt vil arbejde videre med i bestyrelsen, fortæller Johan Prior Knock.

Det er norske Lars Wear, som i dag er salgsdirektør for selskabets aktiviteter i Danmark, Norge, Sverige og Finland, der overtager jobbet som administrerende direktør.

Det glæder Johan Prior Knock, at HCP Nordic har kunnet rekruttere internt. ”Lars og jeg har arbejdet tæt sammen de sidste år, og Lars har god forståelse af branchen og de udfordringer, vi står med fremadrettet. Lars har været ansat HCP Nordic siden 2008 og har først og fremmest gjort det rigtigt godt i Norge, men har også varetaget jobbet som salgsdirektør for alle vores markeder de seneste år. Lars er salgsminded og handlekraftig, og jeg er sikker på, at han har den helt rigtige profil til fortsat at udvikle HCP Nordic til en endnu mere markedsorienteret aktør på det nordiske marked”.

Lars Wear præsenterer sig selv som en bonde fra Norge, der har gjort karriere indenfor salg af maskiner og traktorer. Han driver stadigvæk sin gård sammen med familien og deltager i driften, når han holder fri fra jobbet som salgsdirektør i HCP Nordic.

Hans kommercielle erfaring med maskiner begyndte med import af maskiner fra USA, og i 1993 blev han afdelingsleder i Lena Maskin i Norge. Derefter gik turen i 1998 videre til Lantmannen Maskin med ansvaret for Claas i Norge, hvor han også var dybt involveret i de fælles nordiske aktiviteter. I 2008 kom han så til HCP Norge og overtog ledelsen af det norske salgsselskab, som sælger Deutz-Fahr, Zetor, Krone og Iseki.

-  Der sker store ændringer i landbrugsmaskinbranchen lige nu. HCP har snart 150 års erfaring bag sig og er fast besluttede på også spille en rolle i fremtiden.  Mange af ændringerne i branchen påvirker hele Norden, så med ansvaret for alle HCP´s markeder kommer jeg til at stå lige midt i det hele - og den udfordring glæder jeg mig til, siger Lars Wear.
 

Læs også