Landbruget er i politiets søgelys

Mange af politiets opslag på Twitter handler om aktuelle ting i landbruget

Syd- og Sønderjyllands Politi, der dækker de otte kommuner Esbjerg, Fanø, Haderslev, Sønderborg, Tønder, Varde, Vejen og Aabenraa og har ca. 443.000 borgere, er meget aktive på Twitter, og mange af opslagene har noget med landbruget at gøre.

De seneste uger har der været mange tweets, hvor ordensmagten ofte kommer med spøgefulde kommentarer.

»Færdselsuheld Darumvej/ Varde Hovedvej, 6740 Bramming. Traktor påkørt broen under Vardevej - Darumvej spærret«, lyder en af de seneste meldinger.
»To sort/hvidbrogede heste savnes - er stukket af fra ejendom på Bækkevej v/Lindknud. Ring 114, hvis du ser dyrene«, lyder en anden melding.
»Færdselsuheld Sønderjyske motorvej Sydgående ved Padborg. Lastbil holder på tværs. Vær opmærksom«, var meldingen af uheldet med lastbilen, der væltede, da et forhjul eksploderede. 
»Mælkejunge nr. 41 stjålet fra Tandsbusk i Tandslet, Sydals. Formentlig uden mælk. Set den henstillet i området, ring 114«. lyder det om et tyveri.
Bajere og bum
»Grundet en væltet gylletransport lige syd for den dansk/tyske grænse spærres grænseovergang Sæd, LV11. Sønderløgumlandevej« fortæller politiet, og så må der findes andre overgange, hvis man skal handle syd for grænsen. Siden lyder det »Jeps, så er der igen uhindret adgang til Bajere og Bum i Süder Lügum og omegn. Tyskerne har fået ryddet op efter gylleudslip.«
»Hvem mangler to røde og en broget Shetlandsponyhoppe? Fundet nordvest for Glejbjerg...«, spurgte ordensmagten.

Og så et dyr uden for traditionelt landbrug: »Hvem savner en lille lys kænguru, så er den set Vibækvej motorvejsoverkørslen Endrup, Bramming«. Senere meldes at ejeren er fundet, men det hoppende dyr ikke indfanget«.

»Muh - ligvis kreaturer på kørebanen, Vadehavsvej ved Emmerlev, Tønder kommune. Kør forsigtigt«, lyder det i en anden sag. Og om andre løse dyr: »Natpatrulje brugt en del tid på løs pony v/Glejbjerg - form. af racen Falabella. Er nu opstaldet - ejeren bedes ringe 114«, lød det.

»Brandvæsen og politi på vej til gårdbrand ved Kvong nord for Varde. Ingen melding om fare for mennesker og dyr«, blev der skrevet på Twitter. Og siden fulgt op af denne: »Branden i Kvong var hurtig slukket. En sigtet for overtrædelse af beredskabsloven. Havde brugt ukrudtsbrænder til opvarmning af rum«.

 

Læs også