Publikum bliver forkælet til DM i pløjning

Hestevognskørsel, hingsteshow, boder og maskinudstillinger er nogle af de tiltag, som arrangørerne af DM i pløjning har sat i søen, så det ikke kun er pløjeentusiasterne, der kan se frem til et brag af et DM-stævne på Mors den 27. og 28. oktober.

90 pløjere er hovedpersonerne, når medaljerne skal fordeles til DM i pløjning 2017 på Mors arrangeret af LandboUngdom i den kommende weekend. Og tilskuerne kommer til at opleve pløjning i verdensklasse på gården Peterslund.
Men arrangørerne har også forsøgt at tiltrække et publikum, der ikke nødvendigvis ved alt om pløjning.
- Vi forsøger at lave et DM-stævne, hvor der er noget for alle. Og vi håber da også at lokke nogle kvinder til Peterslund, fortæller stævneleder Bjarne Vestergaard.


Alle er velkomne til DM i pløjning

Tilskuerne kan få en tur i hestevogn, man kan få rundvisning på den nærliggende hingstestation Katrinelund, man kan besøge boder med lokale varer, man kan se udstillinger fra blandt andre hovedsponsoren Claas og veteranpløjerne, og i plovkroen bliver der serveret helstegt pattegris. Mulighederne for underholdning er mange.
Der er også sørget for vogne til at køre tilskuerne rundt på området, hvor pløjerne dyster om DM-titlen.
- Pløjning er jo en meget lille sport og umiddelbart kun interessant for dem, der går op i det. Men vi vil gerne byde alle velkomne, og det er da meget sjovere, hvis vi bliver 1.500 i stedet for 500, siger Bjarne Vestergaard.


Et spændende program

Fredag den 27. oktober er der LandboUngdom-pløjning i stubjord og Skole-DM. Her dyster 10 hold fra seks forskellige landbrugsskoler om mesterskabet, og der er såmænd også en konkurrence for heppekorene.
Lørdag bliver dagen, hvor Danmarks bedste pløjere konkurrerer. Det sker i LandboUngdoms klasser standardplov, vendeplov og farmklasse samt Fabriks-DM. Lørdag er der også 36 veteranpløjere, der giver tilskuerne mulighed for at se, hvordan der blev pløjet i ”gamle dage”.

Læs også