- Vi redder landbruget, når uheldet er ude

Der er mange forskellige arbejdsopgaver for Jess Peter Mortensen, der i snart 20 år har drevet firmaet JPM Transport sammen med sin far.

- Ikke to dage er ens, fastslår Jess Peter Mortensen, der sammen med sin 83-årige far, Jørn Palle Mortensen, driver firmaet JPM Transport som et I/S.  

- I går aftes skulle vi trække en traktor med en bigballepresser fri af en mark. Tidligere i dag var det en traktor, der var kørt fast på en skråning, og for kort tid siden var det en stor traktor med vogn, der var væltet ned i en grøft, fortæller Jess Peter Mortensen og tilføjer:

- Først skulle vi have vognen fri og løftet op. Derpå måtte vi ved hjælp af træk og fastspænding til nogle store allétræer, trække traktoren op samtidig med vi skulle have den op på alle fire hjul.

- Det er derfor helt korrekt, når jeg siger, ikke to dage er ens. Jeg plejer at sige, at vi redder landbruget, når uheldet er ude, lyder det fra Jess Peter Mortensen.  

 

Jubilæum i 2018

Far og søn etablerede virksomheden i 1998. Dengang boede Jess Peter Mortensen i parcelhus i Roskilde, men forretningen og dermed vognparken voksede. Derfor købte han for 13 år siden en landejendom i Karlslunde med seks hektar jord, der dog er bortforpagtet.

- Gårdspladsen og arealerne omkring stuehus og bygninger er af en beskaffenhed, så vi har det areal, der er nødvendigt for en vognpark af vores størrelse, forklarer Jess Peter Mortensen, der er uddannet mekaniker og har kørt alt i lastbiler.

- Jeg har kørt med øl, jeg har kørt blokvogne, jeg har været eksportchauffør. Jeg blev dog på et tidspunkt træt af nærmest at bo i bilen, Derfor begyndte jeg som selvstændig og gik sammen med min far om at danne det nye transportfirma.

Hans far havde på daværende tidspunkt drevet autoværksted gennem 40 år.

- Det solgte han og allierede sig med mig i det nye firma, hvor vi begyndte med en gammel LT55 fejeblad. Det var som autohjælp, fortæller Jess Peter Mortensen.

Læs mere på side 10 i LandbrugØst uge 44 – klik her

Læs også