Planteavl og fodbold i Randers

Knap 100 mennesker mødte op, da »Planteavlernes Superliga« lagde vejen forbi stadion i Randers.

På superligastadionet Bionutria Park i Randers var små 100 landmænd og konsulenter meldt til arrangementet »Planteavlernes Superliga«, hvor repræsentanter fra Bionutria, Saaten Union, Limagrain, Adama og FMC gjorde de besøgende klogere på resultater og nyheder fra produktsortimentet.
Efter de faglige indlæg fra de fem arrangører bød mødet også på lidt fodbold i kraft af oplæg fra assistenttræner og chefscout Rasmus Berthelsen og en rundtur i stadionets korridorer.


Mere mikronæring

Det var en stolt Bionutria-direktør Ove Andersen, der bød velkommen på fodboldstadionet, som gødningsvirksomheden med produktion i Fårup nord for Randers, selv lægger navn til.
Både i 2015, 2016 og 2017 er Bionutria blevet kåret af Børsen som Gazelle-virksomhed, og man sælger i dag sine produkter i 11 lande, og snart er 30.000 hektar i Ukraine klar som aftager. Men i denne omgang var det altså de danske planteavlere, der var inviteret ind til at høre mere om mikronæringsstoffernes fortræffeligheder.
- Man vil se en øget anvendelse af mikronæringsstoffer i fremtiden. Jeg er vildt imponeret over de resultater vores Triplex-behandling har vist, siger han med henvisning til forsøg i hvede, der over tid vist en øget fanebladslængde på 50 procent og endte med et merudbytte på 10 hkg/hektar.


Altid noget bedre på vej

Ove Andersen tror dog langt fra, man er nået i mål med, hvad man kan presse ud af afgrøderne.
- Jeg har arbejdet med det her i 20 år, og hver gang, jeg har tænkt, at nu er den der, så er der ikke gået et halvt år, før der er kommet noget nyt, der er endnu bedre. Men med Triplex-behandlingen får man virkelig syn for sagen, og resultaterne gør også, at jeg tør kalde det en verdensnyhed.
Et mantra hos Bionutria er, at det ikke handler om, hvor store mængder næringsstoffer, man spreder ud over afgrøderne, men hvor meget, der når ind i planten.
Til det formål benytter man – til forskel for konkurrenterne – sulfatbaserede produkter, som key account manager og tidligere planteavlskonsulent Jens Bach Andersen beskriver som det middel, der lettest bliver optaget af planterne.

Læs også