Landboforening og kommune uddeler legater

LMO og Favrskov Kommune samarbejder om at uddele to private legater. Det ene til fordel for landmænd i nød, og det andet til landmænd der har udvist særlig flid og sparsommelighed.

Sygdom eller en ulykke kan få alvorlige konsekvenser, når den rammer. For landmænd kan det betyde, at han får svært ved at drive sin bedrift og med stor usikkerhed til følge.
- Landmanden er afhængig af, at han fysisk kan varetage rigtig mange opgaver. Både sygdom eller en alvorlig ulykke kan derfor betyde, at han pludselig ikke er i stand til at yde det samme som tidligere. Det kan hurtigt få fatale konsekvenser for virksomheden, fortæller Inger Kristensen, der er socialkonsulent i LMO.
Nu er Favrskov kommune og LMO derfor gået sammen om i fællesskab at kunne uddele midler fra to private legater. Det ene af de to legater går til landmænd, der af den ene eller anden grund har brug for en økonomisk håndsrækning.
- Formålet med legaterne er blandt andet at støtte landmænd, som er ramt af sygdom, ulykke eller på anden vis er kommet i nød, fortæller LMOs socialkonsulent.
Udover at hjælpe landmænd i nød gives der også støtte til landmænd, som ved flid og sparsommelighed har vist, at de kan og vil udvikle deres virksomhed.
- Det er jo både en form for anerkendelse og samtidig en motivation til at flittige og arbejdsomme landmænd fortsætter deres gode arbejde, understreger Inger Kristensen.
For at komme i betragtning til legaterne skal ansøgerne opfylde en række kriterier. Man skal eksempelvis bo i enten de tidligere kommuner Hadsten eller Hinnerup eller inden for postnummeret 8881 Thorsø.
LMOs socialkonsulent håber, at legaterne kan være med til at gøre en lille forskel i hverdagen – særlig for de landmænd, der måske gennemgår en svær tid.
- Sygdom og ulykker sker ikke altid blot for naboen. Det kan ramme os alle. En uventet sum penge kompenserer ikke for hverken sygdom eller andre svære ting i livet, men det kan være et lille plaster på såret. Håbet er, at legaterne kan være med til at hjælpe landmændene et lille skridt videre i en svær situation, udtaler Inger Kristensen, LMO.

Læs også