Brødre på Salling er blevet gigt- og ledsmerter kvit

Svineproducenterne Kresten og Jørgen Christensen fra Roslev er med kosttilskud blevet smerter i kroppen kvit.

Kresten Christensen er 71 år og svineproducent i Roslev. Han tumlede med smerter på grund af væske i knæet, hænderne var tykke, skuldrene gjorde ondt og psoriasisgigt havde givet ham irriterende udslet.
- Mine hænder var meget hævede og skulderne var det helt galt med. De er slidt op, så jeg kunne ikke løfte armene og heller ikke bruge mine hænder på grund af gigt. Desuden havde jeg også væske i mine knæ, fortæller Kresten. Smerterne gjorde ikke bare hverdagen besværlig og smertefuld. Kresten kunne ikke gå på jagt, for han var ikke i stand til at løfte geværet på grund af smerter.


Kosttilskud på opfordring

En dag kom traktorreparatør John Jønnson fra Brdr. Toft Maskinforretning, Sabro, forbi. Han fortalte, at han ikke længere havde så ondt i sine knæ, efter han var begyndt at spise kosttilskud.
John havde i sommers mødt Kirsten Bak Hansen fra Sundhedsshoppen på Landsskuet i Herning, og var herefter begyndt at spise to kosttilskudsprodukter, Aktiv og Yumi.
- Det skulle jeg prøve, og i dag er ledvæsken i mine knæ forsvundet. Hænderne kan jeg igen bruge, fordi de ikke er så tykke længere. Mine skuldre er også blevet meget bedre og det udslet jeg havde fra psoriasisgigten er væk, fortæller Kresten Christensen.

Skulder i topform

Ikke alene Kresten havde hængt med næbet på grund af smerter. Hans bror Jørgen Christensen på 67 år fik i sommers en frossen skulder.
Jørgen har siden 1979 drevet en svineproduktion få kilometer fra storebror Kresten.
- Det var helt galt med min skulder i juli måned, da vi kom hjem fra ferie. Jeg gik til lægen og fik at vide, at jeg havde en frossen skulder, og det kunne tage er halvt til et år eller mere, inden det ville forsvinde, og lægen gav mig blot nogle smertestillende piller. Jeg tager ellers aldrig piller, men for at holde smerterne ud, blev jeg nødt til det, og da jeg i de sidste 32 år har siddet i kørestol efter et biluheld, hvor jeg blev lam i benene er jeg fuldstændig afhængig af at kunne bruge mine arme, fortæller Jørgen Christensen.
Han blev opfordret af sin bror til at tage kosttilskud. Jørgen ringede til Kirsten Bak Hansen, som sælger produkterne, og sammen lagde de en plan. Efter en måned på kosttilskud var smerterne i skulderne væk. De smertestillende piller var lagt på hylden og samtidig oplevede Jørgen en bedre nattesøvn.

Hoftesmerterne er væk

Ikke kun brødrene Christensen har fået gavn af kosttilskuddet i familien.
Jørgens kone Lisbet sprang også på produkterne og er blevet sin eksem på fødderne kvit. Hun spiser stadig flere produkter fra Sundhedsshoppen og håber på en bedre nattesøvn.
Storebror Krestens søn Anders er 44 år og driver sin fars ejendom. Han har fra en ung alder haft smerter i hofterne og fået af vide af lægen, at han var alt for ung til nye hofter, selvom det at sidde i en traktor ikke var til at holde ud.
- Jeg startede med at spise Aktiv og Yumi i august måned. I den første måned tog jeg dobbelt dosis og efter halvanden måned var smerterne i mine hofter væk. I dag tager jeg en af hver om dagen, og det fortsætter jeg med, selvom jeg måske kunne gå lidt ned i dosis, men i min unge alder vil jeg fortsætte med at opbygge mine led. Jeg har tidligere løbet meget, og nu glæder jeg mig til at komme i gang igen og løbe med mine børn, som jeg ikke var i stand til tidligere på grund af smerterne i mine hofter, fortæller Anders.
Rygterne spredes
På Salling er rygterne gået stærkt, og flere er hoppet med på kosttilskuds-vognen.
Bo Ericsson, indehaver af SM Entrepenør A/S, har efter han er begyndt at spise produkterne, oplevet mindre knæproblemer.
Mekaniker Bent Pedersen fra Skive, fik i september anbefalet produkterne af Anders, som tidligere døjede med hofterne. Bent er 58 år og var klar til at holde på arbejdsmarkedet på grund af gigt, selvom det ikke var det, han havde lyst til.
- Efter at jeg nu har taget produkterne i et par måneder har jeg fået meget mere energi, mindre ondt i led og lemmer og nu kan jeg da holde til at gå på jagt og gå med hunden, fortæller Bent Pedersen.

Læs også