Sort skattesnak

SOM LANDMAND ER der med garanti dage, hvor man ikke skænker sin rådgiver én tanke. Der er også dage, hvor man har rigtig godt gavn af at trække på rådgiverens ekspertise ....

SOM LANDMAND ER der med garanti dage, hvor man ikke skænker sin rådgiver én tanke. Der er også dage, hvor man har rigtig godt gavn af at trække på rådgiverens ekspertise. Og så er der dage, hvor man er virkelig, virkelig glad for sin rådgiver. Eksempelvis sin skatterådgiver.

I DAGENS AVIS bringer vi et yderst kvalificeret indlæg fra Seges-medarbejderen Lone Hauge. Hun sidder som specialkonsulent i Jura & Skat. Og specialkonsulent skal i dette tilfælde tages fuldstændigt bogstaveligt. Normalt gør vi os her på redaktionen umage med selv at kunne forstå alt, hvad vi bringer i spalterne. Men vi må ydmygt erkende, at det kniber en anelse med den skatteklumme, som Lone Hauge skriver på side 11.

TAG DET ENDELIG ikke ilde op, Lone. Du skriver flot. Men emnet »sikkerhedsstillelse for gæld uden for virksomhedsordningen«, og de nye regler på området. Pyha! Prøv selv, kære læser. Brug ti minutter på at læse om emnet. Og fortæl så, at I forstår stoffet.

VI TÆNKER, AT hvor er det dog godt, der er dygtige rådgivere som Lone Hauge og hendes kolleger. Men vi tænker også, at hvor skulle landets skattepolitikere dog skamme sig. Er der da ikke et voksent menneske tilstede, som kan fortælle dem, at det er både vanvittigt og uacceptabelt at opstille regler, der er så komplicerede som dem, der beskrives i dagens skatteklumme her i avisen.

ÆRLIGT TALT: SELV en ekspert som Lone Hauge konstaterer, at det er et yderst kompliceret område. Og værst af alt – det er let at komme galt afsted. Det hører da ingen som helst steder hjemme, at man sidder og opfinder regler, som virksomhedsejere landet over meget nemt fejlfortolker. Hvem i himmelens navn er det, der sidder og udtænker regler, som ikke en ærlig sjæl uden en specialuddannelse i jura og skat kan finde hoved og hale i.

KÆRE REGERING, VI troede ærligt talt, at I som liberale og borgerlige havde som et af jeres adelsmærker at regelforenkle, sådan så danske virksomheder kan slippe af med alt bøvlet og totalt uforståelige regler. Og i stedet koncentrere sig om at drive virksomhed, skabe arbejdspladser og valutaindtjening til Danmark.

TAG SÅ LIGE og læs dages skatteklumme, og fortæl os og Danmarks landmænd, at missionen er lykkes. Vi håber da, I mener det alvorligt, når i spiller pladen om, at I er garanter for regelforenkling for landets virksomheder. I dagens avis på side 11 bringes et eklatant eksempel på, at virkeligheden er en helt anden.

 

Læs også