Julestjerner og julemærkehjemmene

Gartneriet Møllerhøj støtter julemærkehjemmene gennem salg af julestjerner i keramikpotter.

Med faldende postmængder er julemærkehjemmene trængte på økonomien, hvis ikke der gives støtte fra anden side. Det har Gartneriet Møllerhøj valgt at gøre noget ved og sælger julestjerner i keramikpotter med årets julemærke som motiv. Det skriver Gartner Tidende.
I år er det dermed femte gang, julemærket udgives ikke bare som frimærke, men også som illustration på keramikpotter med julestjerner.
Det var Mette Nørgård Larsen fra Gartneriet Møllerhøj i Anderup ved Odense, der i 2013 fik idéen til julemærkepotterne, og Julemærkefonden, der står bag julemærkehjemmene, takkede straks ja.

750 børn får ophold

- Det her handler ikke om tal på bundlinjen. Det handler om en god sag og en god historie, lyder det fra Mette Nørgård Larsen, som oplyser, at hun donerer fire kroner for hvert solgt julemærkeprodukt.
Det forventes, at Gartneriet Møllerhøj i år kan sende cirka 30.000 kroner videre til Julemærkefondens arbejde.
750 børn med problemer som mistrivsel, mobning og ensomhed får hvert år et ophold på et julemærkehjem, der ofte får stor betydning for deres liv. Salget af julemærker dækker cirka én fjerdedel af omkostningerne til at drive hjemmene.
Der er i dag julemærkehjem ved Kruså, Hobro, Ølsted, Skælskør og i Roskilde, og julemærket har eksisteret i over 100 år, da det første udkom i 1904.

Læs også