Nelson udsolgt på under to timer

Det var med stor tilfredshed, at Maribo Hilleshög kunne påbegynde deres decembermøde. Observationssorten Nelson blev således udsolgt efter mindre end to timer.

Det var med glæde og tilfredshed, at salgschef Ole Lauridsen med flere fra Maribo Hilleshög torsdag klokken 12 bød velkommen til decembermødet på Lolland. Mindre end to timer efter der klokken 8 var blevet åbnet for årets salg af roefrø var den nematodetolerante observationssort Nelson, forholdstal 104, udsolgt.

- Jeg håber ikke, I alle har bestilt frø, for ellers må jeg hjælpe jer, hvis I har valgt forkert, lød det storsmilende fra salgschefen, inden han gav ordet til erhvervsrådgiver gennem 35 år i Lollands Bank, Torben Pedersen.

Dagen bød også på indlæg om erhvervssituationen på Lolland-Falster, om fremtidens rådgivning, samt naturligvis om Maribo-sorterne 2018.

Sidstnævnte stod Ole Lauridsen for og indledte med at fortælle om DLF’s køb af Maribo og sammenlægningen med Hilleshög, men understregede samtidig, at roefrø i Danmark udelukkende sælges under navnet Maribo.

- Vi har fin sortsportofølge i år med sorter som Fairway og Davinci, Mustang og Joker, oplyste Ole Lauridsen og fremhævede ikke mindst Davinci som dansk topsort på alle parametre, og nævnte den nye Joker som en dansk nematodesort – en god allround sort, som det blev sagt.

Også de tre prøvesorter, Dartmoor, der er højdespringer med plus 1.485 kroner pr. hektar, og Nelson og Holiday, med plus på henholdsvis 1.660 kroner og 1.357 kroner pr. hektar, blev omtalt

- Kendetegnende for vores sorter er høj sukkerprocent, høj renhed og ingen tendens til stokløbning, påpegede Ole Lauridsen på mødet.

 

 

Læs også