GPS-halsbånd skal vise ulves færden

Et projekt til to millioner kroner skal hjælpe forskerne med at finde ud af, hvor ulvene færdes i områder ved Holstebro.

Et hold forskere fra Aarhus Universitet har skaffet midler til at sætte gang i et gps-forsøg i Vestjylland for at finde ud af, hvor ulvene færdes.

Planen er at indfange nogle hvalpe fra en flok i Stråsø Plantage og at udstyre dem med gps-halsbånd. Der er et ulvepar med seks-otte unger. Det skal ske, når ungerne til foråret forlader forældrene og måske vil strejfe ud af området ved Ulfborg.

Projektet skal give viden om omstrejfende ulve og koblernes tilholdssteder.

- Succeskriteriet er at få udstyret mindst to ulve med gps-halshånd i løbet af de kommende 12 måneder, siger seniorforsker ved Aarhus Universitet, Peter Sunde, der står i front for projektet, der kommer til at løbe over to år til Dagbladet Holstebro.

Projekt til to millioner

Projektet til to millioner kroner finansieres med 1,4 millioner fra Aage V. Jensens Naturfond, mens de resterende 600.000 kroner bliver betalt af de universiteter, der deltager i projektet, fremgår det af avisomtalen.

I første omgang bliver data, om hvor ulvene opholder sig, ikke offentligt tilgængelige ifølge avisen.

- Det bliver ikke sådan, at man kan se, hvor ulvene opholder sig og så tage ud og finde dem. Dels af hensyn til ulvene, men også af hensyn til lodsejere, der pludselig vil få besøg af folk, der leder efter ulven, siger Peter Sunde til Dagbladet Holstebro. Han forventer dog, at en del af resultaterne bliver offentliggjort på et tidspunkt.

Læs også