Nye ejere vil videreudvikle kornvirksomhed

Såsæds- og kornvirksomheden Nielsen & Smith A/S har fået nye ejere

En ny ejerkreds har erhvervet sig såsæds- og kornvirksomheden Nielsen & Smith A/S i Glostrup.

Ejerskiftet er sket i forbindelse med et generationsskifte, hvor direktør Ebbe Hansen og direktør Ivan S. Jørgensen træder ud af direktionen.

Den nye ejerkreds består af Ulrik Hansen, Peter F. Rasmussen og R2 Agro A/S i Hedensted. Førstnævnte kommer fra en stilling som indkøbs- og logistikchef hos Vejrup Andel i Bramming og vil fremover fungere som kommerciel direktør i virksomheden, mens Peter F. Rasmussen bliver administrerende direktør.

- Vi ser store muligheder i Nielsen & Smith og ser frem til at udvikle virksomheden på flere fronter. Virksomheden skal fortsat være en kompetent samarbejdspartner for den moderne landmand, og vores hovedfokus vil være såsædsproduktion. Men det er også vores ambition at fortsætte virksomheden som en attraktiv handelspartner på afgrøder og hjælpestoffer, lyder det i en pressemeddelelse.

Ifølge administrerende direktør i R2 Agro A/S Lars Skou har virksomheden valgt at gå ind som medinvestor i Nielsen & Smith på grund af mange mulige synergieffekter mellem de to virksomheder – eksempelvis muligheden for at købe korn ind sammen.

Den nye ejerkreds understreger, at Nielsen & Smith fortsætter som et selvstændigt firma.

Nielsen & Smith blev etableret i 1928 af grosserer K. Juby Smith, og det har siden 1965 været ejet af K. Juby Smiths Legat.

Læs også