Dan J: Miljøregulering tager tid

Fødevareministeren havde som ventet ikke mere kvælstof med i posen til de danske landmænd, da han talte i går i Herning.

En ny målrettet miljøregulering som Fødevareministeriet i samarbejde med Miljøministeriet netop nu er i gang med at udforme, og som til landbrugets store utålmodighed først ventes at træde i kraft fra 2016/17, tager tid, sagde fødevareminister onsdag i sin tale på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde.


- Grunden til man ikke har gjort noget ved det, er, at det er ganske svært, fordi det kræver mod. At man tør tage slagsmålene med Martin (Merrild, red.) og de andre inde på Axelborg og alle jer ude på landet. Men også med de grønne organisationer. Det nemmeste havde været at læne sig tilbage og ikke gøre det her, lød det fra Dan Jørgensen.

Han forklarede, at det tager tid, men der bliver arbejdet så hurigt, som man kan.

- Det tager tid, fordi det videnskabelige og administrative grundlag skal være på plads, sagde Dan Jørgensen og fremhævede randzonelovgivningen, som den tidligere VK-regering lavede, som et eksempel på,hvor galt det kan gå.

- I skal ikke være forsøgsdyr i et godhjertet, men uigennemtænkt eksperiment. Det er derfor, at vi gør det her grundigt, sagde ministeren.

Læs også