Tredje kandidat har meldt sig i øko-formandsvalg

Den fynske svineproducent Hans Erik Jørgensen vil være formand for Landbrug & Fødevares økologisektion

Den 49-årige fynbo, Hans Erik Jørgensen, har meldt sig som formandskandidat i Landbrug & Fødevarers økologisektion, som i næste uge på netop Fyn afholder sit årsmøde.

- Der er temmelig mange, som har henvendt sig, og efter at have tænkt mig om, så synes jeg, at det kunne være spændende, siger Hans Erik Jørgensen, der altså først fredag er kommet på banen.

Han fortæller, at han aldrig ville være stillet op, hvis den nuværende formand Uffe Bie ikke havde besluttet sig for at trække sig.

Ifølge Hans Erik Jørgensen skal tavlen vaskes ren, hvis han bliver formand.

- Jeg vil fokusere meget på økologi. Det er en af de driftsgrene, der er udviklingspotentiale for, og derfor synes jeg, at det kunne være spændende at stikke næsen lidt mere ind i det, siger Hans Erik Jørgensen.

Hans Erik Jørgensen driver en økologisk svineproduktion i Haarby på Sydvestfyn med 350 hektar jord. Han har 300 søer og laver 6.000 slagtesvin. Derudover har han også nogle ammekøer.

Tidligere har også formand for Vestjysk Landboforening og kødkvægsproducent Søren Christensen samt den nordjyske mælkeproducent og det tidligere bestyrelsesmedlem i L&F's økologisektion, Niels Kristian Bisgaard, meddelt, at de er kandidater.

Læs også