Opbakning til bornholmske slagteriarbejdere

Landets slagteriarbejdere er ikke interesserede i, at Danish Crown kan forhandle overenskomst fra hus til hus, mener tillidsrepræsentant

Medarbejderne ved Danish Crowns slagteri i Rønne har sagt nej til en lønnedgang på otte procent, og slagteriet står til lukning.

I resten af landet møder beslutningen stor modstand blandt slagteriarbejdere – blandt andet i Ringsted, lyder det fra Fødevareforbundet NNF.

- Der er ingen tvivl om, at medarbejderne på Bornholm gør det rigtige, når de afviser en lokal lønnedgang på otte procent. Som slagteriarbejdere er vi ikke interesserede i, at Danish Crown får mulighed for at forhandle overenskomsten fra hus til hus, siger tillidsrepræsentant på Danish Crown i Ringsted Torben Lyngsø til NNF’s hjemmeside.

- Vi har en overenskomst, og lønnen er den samme for alle slagteriarbejdere – hvad enten de arbejder på slagteriet i Rønne, i Ringsted eller et tredje sted, tilføjer han.

Danish Crown har over for dr.dk tidligere meldt ud, at de bornholmske leverancer af levende svin skal fragtes til netop slagteriet i Ringsted, når – og hvis – svineslagteriet i Rønne lukker.

Danish Crown har givet NNF en deadline, der hedder mandag morgen klokken ni, til at skifte mening i relation til Danish Crowns krav.

Læs også