Fødevarestyrelsen fortsætter tjek med mærkning

Mere end 200 virksomheder fik sidste år besøg af Fødevarestyrelsen, der kontrollerede, om mærkningsreglerne blev overholdt

Forbrugerne skal kunne stole på, at fødevarer indeholder det, der står på pakken.

Derfor har Fødevarestyrelsen sat gang i endnu en mærkningskampagne, hvor der bliver stillet skarpt på virksomheders evne og vilje til at mærke fødevarer korrekt. Det oplyser Fødevarestyrelsen.

- Særligt for forbrugere med fødevareallergi kan det være farligt, hvis varen indeholder ingredienser, de ikke tåler – eksempelvis nødder, skaldyr eller gluten, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

Mere end 200 virksomheder fik sidste år besøg af Fødevarestyrelsen i forbindelse med en mærkningskampagne, hvor det blandt andet blev tjekket, om virksomhederne overholdte mærkningsreglerne. Det gjorde ni ud af ti virksomheder.

Hos 23 virksomheder blev der givet sanktioner i form af indskærpelse eller bøde.

Fødevarestyrelsen peger på, at hovedparten af overtrædelserne vedrørte ukorrekt angivelse af ingredienser.

Læs også