Gjerskovs bror erkender fejl med registrering af grise

Hos Morten Gjerskov, der driver en juletræsplantage, har gæster her i julemåneden kunnet klappe kælegrise, der ikke var CHR-registreret

- Det er en klokkeklar fejl fra min side, og fejlen er straks blevet rettet. Jeg var ikke opmærksom på, at det krævede indberetning til Fødevareministeriets Centrale HusdyrbrugsRegister (CHR) at have et par klappegrise gående her i julemåneden.

Fødevareminister Mette Gjerskov bror, Morten Gjerskov, driver en juletræsplantage på Dyssegården i Gundsømagle nær Roskilde, og hvorfra han hvert år i julemåneden blandt andet sælger juletræer, har de seneste to år overset, at det kræver registrering af såvel tilgang som afgang i CHR-registret, selv om han kun har et par klappegrise gående i nogle uger for at glæde børnene og familierne, der kommer for at hente sig et juletræ.

- Jeg troede faktisk ikke, det var nødvendigt, når det var mindre end en måned, men det ved jeg nu og har straks rettet fejlen, siger han til Effektivt Landbrug, som har forelagt ham problemstillingen.

Fødevareminister Mette Gjerskov har bopælsadresse i en lejebolig ved hendes barndomhjem, Dyssegaarden, hvorfra Morten Gjerskov driver sin juletræsplantage.

Du kan læse mere om sagen i Effektivt Landbrug torsdag.

Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.

Læs også