BL’s advokat: Danske myndigheder fortier sandhed

Myndighederne taler ifølge Bæredygtigt Landbrugs advokat, Hans Sønderby Christensen, direkte usandt i forbindelse med en række miljøkrav

Nitratdirektivet. De særlige danske gødningsregler. Vandplanerne. Det hele rummer danske særkrav, som intet har med krav fra EU's side at gøre.

Det var essensen af advokat Hans Sønderby Christensens indlæg på Bæredygtigt Landbrugs stormøde på Agerskov Kro torsdag.

Sønderby, der er foreningens advokat og specialist i EU-ret, fastslog gang på gang, at danske myndigheder taler direkte usandt, når de hævder, at en lang række danske miljøkrav er sat i verden for at leve op til krav fra EU.

- Det, der begrundes med henvisning til EU, er med sikkerhed forkert. Det gælder for eksempel Nitratdirektivet og de særlige danske gødningsregler. Det er ikke EU-krav.

- Det er ligeledes lodret forkert, når myndighederne hævder, at I skal have højere vandstand i vandløbene, så vandet stiger over drænhøjde, sagde han til forsamlingen, og tilføjede:

- Den, der hævder det, er en løgnhals. Og den, der hævder, at I skal have gødningskvoter, er en løgnhals, som der ikke burde være en øvre straframme for, tordnede Hans Sønderby til klapsalver fra de små 350 mødedeltagere.

I fredagens udgave af Effektivt Landbrug kan du læse mere fra Bæredygtigt Landbrugs stormøde – blandt andet flere af Hans Sønderbys udsagn.

Her kan du se, hvordan du tegner abonnement på Effektivt Landbrug.

Læs også