Bygger for 10 millioner

Kjærgård Landbrugsskole gør klar til byggeri af nye værelser og en idrætshal

Ikke alle elever på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming får en seng at sove i, når de starter 1. februar - i hvert fald ikke i de eksisterende lokaler.

- Vi har i øjeblikket 84 senge, og der er 95 elever, der vil bo her. Derfor har vi været nødsaget til at leje en »skurvogn« til de resterende, fortæller forstander Kjeld Block Jacobsen til Landbrug Syd.

- Vi har aldrig før oplevet så stor en søgning, men det kan vi selvfølgelig kun glæde os over og tage som et resultat af mange års målrettet indsats, lyder det videre.

Ved årsskiftet startede 25 elever på grundforløbet, og nu følger 70 elever på første hovedforløb og 29 produktionsledere.

20 enkeltværelser
Elevtallet er det højeste på skolen nogensinde, og bestyrelse og ledelse på skolen tager konsekvensen:

- Det er alene en kortsigtet løsning med en pavillon, og vi er godt i gang med at kigge på en fast løsning, der indebærer opførelse af 20 enkeltværelser, fortsætter Kjeld Block Jacobsen.

Det byggeri forventes at blive sat i værk indenfor de næste måneder, så det senest er klar til første februar næste år. Ud over en ny værelsesfløj vil skolen også bygge en idrætshal, og samlet skønnes investeringerne at nå op i 10 millioner kroner.

En investering, der bl.a. er mulig takket være flere års positive resultater på skolens regnskaber.

Læs også