Kaos på Axelborg

Der var organiseret kaos på landbrugets højborg i går, hvor 500 landmænd fra hele landet havde lagt vejen forbi for at se, hvordan deres sekretariat arbejder i det daglige.

Det var et stort tilløbsstykke, da der i går var åbent hus på Axelborg.

500 landmænd, hvilket var så mange, der var plads til, var således mødt op fra hele landet.  Sammen med de mange medarbejdere i Landbrug & Fødevarer, der stod til rådighed for spørgsmål, var dermed godt fyldt godt op på gangene i den store bygning i hjertet af København.

Landmændene var tilmeldt forskellige hold, og de havde dermed mulighed for at komme rundt i huset og høre om Landbrug & Fødevarers kommunikationsstrategi, hvordan organisationen arbejder med holdninger, hvordan der blev arbejdet med vand- og naturplanerne og meget andet.

I Rådssalen på 1. sal, hvor Landbrugsraadet i gamle dage holdt til, stod formandskabet i primærsektionen i Landbrug & Fødevarer parat, og de fortalte her flere gange i løbet af dagen, hvordan det politiske arbejde foregår.

Her brugte de eksemplet fra, hvordan landbruget har forsøgt at spille med i regeringens energiudspil, som i disse forhandles på Christiansborg.

Derudover svarede de på spørgsmål.

Ros til de røde
Formand Niels Jørgen Pedersen blev her på et tidspunkt blandt andet spurgt om de nye folk fra S-R-SF-regeringen er nemmere at arbejde sammen med end de gamle fra VK-regeringen.

- De nye folk er måske ikke så galt på den, som vi troede. Ikke i det vi har set ind til videre. Ser man på deres udspil »Fair Løsning«, og det som der lå i det, så er det altså ikke de ting, som sker lige nu. Så det at have en rød regering, der fører borgerlig politik, det er ikke det værste, der er. Så om det er værre nu, end det var før, det har jeg ikke rigtig fornemmet endnu. Derfor kan tingene selvfølgelig godt ændre sig. Der er jo lang tid til næste valg, svarede Niels Jørgen Pedersen, der også understregede, at man skal tænke over, at det vigtigste for politikere på Christiansborg, det er at blive genvalgt til næste folketingsvalg.

- Det er det eneste, de tænker på. Når de er blevet valgt, så tænker de på, hvordan de bliver genvalgt, sagde han.

Vidste det ikke
En af de landmænd, der havde taget turen til København, var Knud Andersen fra Odsherreds Landboforening.

- Rent politisk er jeg blevet lidt klogere på, hvad det er, man gør. Somme tider føler man jo, at der bliver gjort for lidt, og her har jeg da fået at se, at der nok bliver gjort mere, end jeg umiddelbart vidste, sagde Knud Andersen, da han på 8. sal midt i en kop kaffe og kage, blev bedt af Effektivt Landbrug om at gøre status over sin dag.

Læs også