Ribe Dyrskue slog alle rekorder

8300 gæster lagde vejen forbi dyrskuepladsen i Ribe og slog dermed den hidtidige publikumsrekord fra 2009. I forvejen var der rekord i antallet af udstillere på skuet.

Der blev sat flere rekorder i forbindelse med det netop overståede Ribe Dyrskue. Publikum strømmede til i et antal, så den gamle rekord på 7700 fra år 2009 blev slået med flere længder. I alt 8300, fordelt på 6200 voksne og 2100 børn, besøgte sammen med 325 dyr Hovedengen i Ribe på en fredag med perfekt dyrskuevejr. Omkring 20 grader, en lidt skyet formiddag og solskin om eftermiddagen. De mange besøgende resulterede i stor tilstrømning til alle aktiviteterne hele dagen på skuet.

- Optakten med den megen juli-regn på Hovedengen, gjorde os lidt betænkelige. Men den sidste uges næsten sommervejr reddede det hele, så det atter en gang blev en rigtig fin dag i Ribe, siger skuets formand, Claus Christensen.

Der var smil og godt humør overalt hele dagen. Udstillerne af dyr kom med flere af de bedste dyr fra dyrskuerne i Aabenraa, Varde og Herning og gav hinanden kamp til stregen for sidste gang i år.

Garde og gummistøvler
Vinderne kunne gå hjem med en af de mange ærespræmier. Borgerne i Ribe by nød optoget gennem byen med Varde Garden og viceborgmester Jakob Lose i spidsen. Og der var masser af publikum, når støvlerne fløj til alle sider ved VM i gummistøvlekast, ved grisevæddeløbet, ærespræmiekonkurrencen, hesteopvisningen og ved Aktivitetslandet for børn, som var en nyhed på dyrskuet.  

Samtidig var der god trængsel og besøg rundt på den helt udsolgte plads hos det rekord-store antal udstillere på i alt 100. Der meldes fra alle sider om tilfredshed med en travl dag og et meget interesseret publikum.

- Vi er på banen med Ribe Dyrskue fredag den 27. juli næste år. Vi bruger vinteren på at planlægge afviklingen, så skuet igen bliver en god oplevelse næste år, slutter Claus Christensen.

Læs også