Stor interesse for markvandring

En markvandring ved Gislinge nær Holbæk afslører både larver i majsen, og at ensartet foder til kvæg har en gavnlig effekt.

En tilfreds salgskonsulent fra HC, Erling Christensen, glædede sig over fremmødet, som var det højeste, han har oplevet de sidste tre år, hvor virksomheden har afholdt markvandringer.

- Jeg fornemmer klart en stigende interesse, som udvikler sig hvert år, fortæller han.

For Erling Christensen og hans kollega Kristine Dalbach handler markvandringen om formidling og synlighed for interessen - for disse arrangementer er der.

Lucerne og eliteudøvere
- Når min kollega Kristine Dalbach indleder indlægget om startlucerne, drejer det sig om, at vi kan tilbyde godt ensartet foder af høj kvalitet. Vi mener selvfølgelig, at vores produkt kan hjælpe landmanden. Den holdningen går samtidig i tråd med kvægbrugskonsulent Aage Villumsens anbefalinger om fuldstændig ens foder, forklarer Erling Christensen.

Køerne skal nemlig have så lidt udsving i foderrationerne som muligt. Dyrene skal faktisk behandles som en slags eliteudøvere, og sammensætningen af foderet skal være ens, så koen ikke skal tilpasse sig nye eller anderledes foderstoffer, hvilket ligeledes er HC’s filosofi.

Blandt de andre spændende emne,r som markvandringen også tog op, var blandt andet, at man har observeret majshalvmøllets larve i flere marker på Sjælland.

Læs også