Der bliver rift om viceformandsposten i L&F

Med Niels Jørgen Pedersens beslutning om, at han er formandskandidat i Landbrug & Fødevarer myldrer det nu frem med interesserede kandidater til viceformandsposten.

Det er så godt som givet, at Niels Jørgen Pedersen 24. maj kan lade sig kåre som ny formand for primærbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer, efter han i går meldte ud, at han er kandidat til posten, når der er ekstra delegeretmøde i Herning.

Det viser en rundringning til flere af medlemmerne i bestyrelsen i organisationen og andre, som tidligere har meldt ud, at de måske er kandidater.  Niels Jørgen Pedersens kandidatur til formandsposten betyder dog, at der skal findes en ny viceformand.

Her viser rundringningen, at det er så godt som sikkert, at der bliver kampvalg.

Uden direkte at melde sig som kandidater, så melder bestyrelsesmedlemmerne Henrik Frandsen, formand for Sønderjysk Landboforening og Niels Vestergaard Salling, formand for LandboNord, nemlig begge ud, at det er en post, som de er interesserede i.

Kommer udefra
Af kandidater som ikke på nuværende er medlemmer af primærbestyrelsen melder formanden for Kolding Herreds Landbrugsforening, Asger Christensen sig direkte som kandidat til posten.

Formanden for LandboSyd, Mogens Dall, der som den eneste på forhånd havde meldt ud, at han godt kunne se sig selv gå efter formandsposten i Landbrug & Fødevarer, fortæller, at han også vil overveje at gå efter viceformandsposten. Han vil dog ikke stille op i mod Niels Jørgen Pedersen i kampvalg om formandsposten.

Formand for fynske Centrovice Niels Rasmussen afviser heller ikke, at han vil stille op, men han har brug for en tænkepause, før han kommer med en udmelding.

- Alle har afventet, at Niels Jørgen meldte ud. Nu har han sagt ja, og så er det en viceformand, som der skal findes. Der bliver rift om pladsen. Jeg er helt sikker på, at der bliver kampvalg, siger Ib W. Jensen, der som formand for Familielandbruget og dermed også viceformand, kan se på fra sidelinjen, mens landboforeningerne kæmper om den anden ledige viceformandspost.

LÆS MEGET MERE I DAGENS TRYKTE UDGAVE AF EFFEKTIVT LANDBRUG

Læs også